«Η προσέλκυση νέων ποιοτικών πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο και η ίδρυση περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών στο νησί αποτελούν βασικούς στόχους», για την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη εξέφρασε σε συνέντευξη της επίσης την αισιοδοξία για τη βιωσιμότητα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι τα εισιτήρια για τη φετινή σεζόν είναι ήδη διαθέσιμα και πρόσθεσε:

«Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για την τιμή να μου εμπιστευτεί αυτόν τον ρόλο, που είναι σημαντικός και ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία. Η περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας είναι πρωταρχικός στόχος της διοίκησης Χριστοδουλίδη.

Στόχος μας στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας είναι να διασφαλίσουμε έναν ανταγωνιστικό τομέα και να βάλουμε γερές βάσεις για ένα ευημερούν μέλλον και το Υφυπουργείο πρόκειται να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών του έως τον Μάιο του 2024.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τις ποιοτικές υπηρεσίες και τα κίνητρα που προσφέρουμε, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του προωθητικού σχεδίου που έχουμε ετοιμάσει για το 2023, η κυπριακή ναυτιλία θα συνεχίσει να είναι ανθεκτική και ανταγωνιστική και θα πρωτοστατήσει στις διεθνείς ναυτιλιακές εκδηλώσεις. Ως ένα από τα κορυφαία διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, αισθανόμαστε υπεύθυνοι να επιταχύνουμε τη μετάβαση της κυπριακής ναυτιλίας σε μια βιομηχανία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Η Μαρίνα Χατζημανώλη, τόνισε επίσης ότι ο αριθμός των ναυτιλιακών εταιρειών με έδρα το νησί αυξήθηκε από 273 το 2021 σε 302 το 2022 και πρόσθεσε ότι παρά τις αντιξοότητες, το κυπριακό νηολόγιο έχει δείξει ανθεκτικότητα και παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος στόλος της ΕΕ και ο ενδέκατος παγκοσμίως. Καταλήγοντας, η υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη, είπε:

«Η Κύπρος είναι ένα από τα λίγα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως, που συνδυάζει ένα διεθνές μητρώο αναγνωρισμένου κύρους και ποιότητας, καθώς και ένα ναυτιλιακό συγκρότημα με ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών και συναφών υπηρεσιών, διαχείρισης, τροφοδοσίας καυσίμων, τεχνολογίας, ναυτιλιακών πρακτόρων και πολλά άλλα συναφή. υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης: