Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Maersk: Πτώση 45% στα καθαρά κέρδη τριμήνου λόγω Χούθι, στα 798 εκατ. δολάρια

Vincent Clerc, CEO της A.P. Moller-Maersk

Vincent Clerc, CEO της A.P. Moller-Maersk

Ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ανέφερε πτώση 45% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου τρέχοντος έτους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι επηρεασμένα από το υψηλότερο λειτουργικό κόστος που συνδέεται με την εκτροπή της κυκλοφορίας των πλοίων λόγω επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η Maersk κατέγραψε αποτελέσματα κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, με καθαρά κέρδη 798 εκατ. δολαρίων και πολύ μικρή πτώση του τζίρου στα 12,77 δισ. δολάρια.

Ο τομέας των θαλάσσιων μεταφορών «κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη σε όγκους και υψηλότερους ναύλους, κυρίως στις εξαγωγές της Ασίας, αντανακλώντας την αυξημένη πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και η νότια αλλαγή διαδρομής του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας συνέχισαν να οδηγούν σε υψηλότερη λειτουργία κόστος», σχολίασε εκπρόσωπος της Maersk.
«Η κερδοφορία επέστρεψε σε θετικό έδαφος και, αν και χαμηλότερη από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αν και η απόδοση ήταν σημαντικά καλύτερη από το πρώτο τρίμηνο του 2024 και το τέταρτο τρίμηνο του 2023».

«Όπως ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου, λόγω των συνεχιζόμενων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και την ισχυρή ζήτηση στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων, η Maersk αναμένει ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορευματοκιβωτίου. Η αγορά θα είναι αυξημένη μεταξύ 4 και 6% και ότι θα αναπτυχθεί σύμφωνα με την αγορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες προσδοκίες προς το υψηλό τέλος του 2,5-4,5%».

Διαβάστε επίσης

Danaos (Γιάννης Κούστας): Έκλεισε άλλα δύο νεότευκτα – Συνολικά υλοποιεί πρόγραμμα 20 πλοίων!

XRTC (Γιώργος Ξηραδάκης): Περιορισμένες οι δυνατότητες αντικατάστασης των ακτοπλοϊκών πλοίων

Αρχηγός στρατού Ισραήλ: Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε