• Ναυτιλία

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Μέσα σε μια δεκαετία, αγόρασε 150 πλοία κοντέινερ και πούλησε τα 100!

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping


    Η Lomar Shipping, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, και η οποία είναι θυγατρική του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου Libra Group, ανανεώνει τον στόλο της αγοράζοντας περισσότερα πλοία και πουλώντας ορισμένα από αυτά.

    Συνολικά σχεδόν 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πωλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, σηματοδοτώντας προς το παρόν την έξοδο της Lomar από τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

    Τα 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πωλήθηκαν ήταν μεταξύ 150 πλοίων που αγοράστηκαν από τη Lomar μεταξύ των ετών 2009 και 2020.

    Το στρατηγικό ενεργητικό παιχνίδι και η έξοδος από τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια.

    Τον τελευταίο χρόνο, η Lomar πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, προσθέτοντας χωρητικότητα 600.000 σε dwt.

    Στην τελευταία προσπάθεια ανανέωσης του στόλου,η εταιρεία ανακοίνωσε την παράδοση του κοντέινερ χωρητικότητας 3.237 teu, Spartel Trader, στους νέους ιδιοκτήτες του, την HK Quanfu Shipping Co με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

    Υπενθυμίζεται ότι το κοντέινερ Antibes Express πουλήθηκε και παραδόθηκε στους νέους ιδιοκτήτες του, την Element Shipmanagement με έδρα τον Πειραιά. Το πλοίο, που κατασκευάστηκε το 2002 από την CSBC Corporation στην Ταϊβάν, παραδόθηκε στο Algeciras της Ισπανίας.

    Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πλοιοκτήτης επιβεβαίωσε επίσης ότι το πλοίο Sounior Trader 3.237 teu πουλήθηκε στην HK Quanfu Shipping Co με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

    Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2003, από την CSBC Corporation στην Ταϊβάν είναι επίσης ένα αδελφό πλοίο του πλοίου Antibes Express, που πουλήθηκε πρόσφατα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες την απόκτηση του Ebury Trader χωρητικότητας 57.016 dwt, πρώην «Hai Yang Zhi Hua». Το σκάφος μεταφοράς χύδην φορτίου supramax, ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο China Shipping Industry Jiangsu τον Σεπτέμβριο του 2011.

    Διαβάστε επίσης:

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Εξασφάλισε δάνειο 30 εκατ. δολαρίων από την Macquarie

    Άλλα δύο νεότευκτα για Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου

    Σωτήρης Πτωχός (PEOPLE): Νέο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για το Container 2.0 από το United States Patent and Trademark Office



    ΣΧΟΛΙΑ