• Ναυτιλία

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Εξασφάλισε δάνειο 30 εκατ. δολαρίων από την Macquarie

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping Πηγή φωτογραφίας: Lomar Shipping


    Η Lomar Shipping, που ανήκει και διευθύνεται από την οικογένεια Λογοθέτη, υπέγραψε νέα συμφωνία εκταμίευσης δανείου με τον όμιλο Macquarie, εξασφαλίζοντας 30 εκατομμύρια δολάρια.

    Η συμφωνία, η οποία ήταν η τέταρτη συναλλαγή μεταξύ της ναυτιλιακής θυγατρικής του Libra Group με έδρα τη Νέα Υόρκη και του αυστραλιανού πιστωτικού οργανισμού, θα περιλαμβάνει την αναχρηματοδότηση τριών πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Η Lomar, με διευθύνοντα σύμβουλο του Νικολάου Γεωργίου συγκέντρωσε νωρίτερα 37,5 εκατομμύρια δολάρια για την αναχρηματοδότηση έως και έξι πλοίων και 86 εκατομμύρια δολάρια για την αναχρηματοδότηση αρκετών πλοίων του στόλου των δεξαμενοπλοίων της, μετά την εξαγορά του Ομίλου Carl Büttner.

    Η Lomar εξασφάλισε επίσης δάνειο 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Macquarie για την αναχρηματοδότηση δύο πλοίων που αποτελούσαν μέρος του επενδυτικού προγράμματος νεότευκτων 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερα από 40 πλοία που αποκτήθηκαν πριν από μια δεκαετία.

    Η εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 130 εκατομμύρια δολάρια σε εννέα πλοία τους τελευταίους 12 μήνες για να ανεβάσει τον στόλο στα 14 πλοία και συγκέντρωσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την έξοδό της από τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων.

    Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι θα αντλήσει πιστωτική διευκόλυνση 30 εκατομμυρίων δολαρίων που θα συνδέεται με τρία φορτηγά ξηρού φορτίου χύδην. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομα των πλοίων.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο στόλος της Lomar περιλαμβάνει έξι πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2008 και 2014.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για μια πιστωτική διευκόλυνση 30 εκατομμυρίων δολαρίων με τον όμιλο Macquarie για την αναχρηματοδότηση τριών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην στο χαρτοφυλάκιό μας. Αυτή είναι η τέταρτη πιστωτική διευκόλυνσή μας με τη Macquarie», ανέφερε η εταιρεία σε σύντομη ανακοίνωση της.

    Διαβάστε επίσης

    Καιρός: Μελτέμια και ζέστη -Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος



    ΣΧΟΛΙΑ