• Ναυτιλία

    Lloyds List: Χριστίνα Μαργέλου και Μαρίνα Χατζηπατέρα στους κορυφαίους Τραπεζίτες του κόσμου

    Η Χριστίνα Μαργέλου της Eurobank και η Μαρίνα Χατζηπατέρα της TMV


    Στους κορυφαίους Τραπεζίτες του κόσμου, σύμφωνα με το Top in Ship Finance 2023, της Lloyd’s List συμπεριλαμβάνονται δύο Ελληνίδες.

    Η Χριστίνα Μαργέλου της Eurobank που βρίσκεται στην 7η θέση και η Μαρίνα Χατζηπατέρα της TMV στην 9η θέση της δεκάδας.

    Όπως επισημαίνει η Lloyd’s List, οι ελληνικές τράπεζες έχουν γίνει πιο σημαντικές στη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής ικανότητας και η Eurobank έχει πλέον καθιερωθεί στην πρώτη θέση των δανειστών, με χαρτοφυλάκιο που έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 3,5 δισ. δολάρια.

    Η Χριστίνα Μαργέλου, που συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στους 10 κορυφαίους τραπεζίτες, έχει λάβει υψηλή βαθμολογία για τον τρόπο που έχει δημιουργήσει σταθερά το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο. Το διαμόρφωσε επίσης σε μια εποχή όπου οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο στην πράσινη μετάβαση του κλάδου.

    Η Χριστίνα Μαργέλου πρόσφατα δήλωσε: «Σε έναν κόσμο περιορισμένων εκπομπών άνθρακα, η δέσμευση για βιωσιμότητα με χρήση βιώσιμης τεχνολογίας θα εξασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο μέλλον για τη ναυτιλία».

    Η Χριστίνα Μαργέλου, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree College και είναι κάτοχος MSc σε Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School.

    Η Μαρίνα Χατζηπατέρα, είναι στην 9η θέση και έχει ιδρύσει την TMV μαζί με την Soraya Darabi. Η TMV είναι μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα logistics, τη ναυτιλία, τη βιωσιμότητα, το μέλλον της εργασίας.

    Η Μαρίνα Χατζηπατέρα αρχικά υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος επενδυτικών σχέσεων στη Dorian LPG, τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς της, την οποία βοήθησε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2014.

    Έχει χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία της στη ναυτιλία για να επικεντρωθεί σε εταιρείες που επιδιώκουν να μετεξελίξουν την αλυσίδα εφοδιασμού, τις βιομηχανίες μεταφορών και logistics ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες.

    Μεταξύ άλλων εταιρειών, η Μαρίνα Χατζηπατέρας ηγήθηκε βασικών επενδύσεων στα Nautilus Labs, ShipSkart, Freightify, Portcast, GreyWing και OnePort365.

    Επίσης, έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος της περιβαλλοντικής επιτροπής της Intertanko για περισσότερο από μια δεκαετία και είναι μέντορας της Endeavor, μιας παγκόσμιας κοινότητας επιχειρηματιών που επιδιώκει να δημιουργήσει οικοσυστήματα σε αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο.

    Η Μαρίνα Χατζηπατέρα είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Georgetown και απόφοιτος του προγράμματος STCW της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

    Σπούδασε στο GeorgeTown University και αργότερα εργάστηκε για κάποια χρόνια στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, Dorian LPG, συμβάλλοντας αποφασιστικά για την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2014. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Νέα Υόρκη.

    Από το 2015 είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Ένωσης των Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (Intertanko). Το 2017 ίδρυσε την TMV, μαζί με την συμφοιτήτριά της, Soraya Darabi.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΕ: Συμφωνία ορόσημο για την κανονιστική πλαισίωση της τεχνητής νοημοσύνης 

    Οι 5 φορολογικές και λογιστικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τα δημόσια έσοδα κατά 3 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ