• Ναυτιλία

    Λιμενικό Ταμείο Λέσβου: Απαιτεί αναδρομικά, τέλος 5 ευρώ για κάθε τουρίστα που ήρθε από την Τουρκία

    Άποψη από το λιμάνι της Μυτιλήνης


    Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, αποφάσισε τώρα να εφαρμόσει την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για επιβολή τέλους 5 ευρώ ανά τουρίστα που έρχεται με πλοίο από την Τουρκία, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον περασμένο Ιούνιο.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι καλούνται εκ των υστέρων οι ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες να πληρώσουν συνολικά 500.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο.

    Στην έκτακτη σύσκεψη, που έγινε στο Λιμενικό Ταμείο ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Παναγιώτης Τακτικός επισήμανε ότι εφαρμόζει το νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας και τόνισε:

    «Το θέμα ήταν γνωστό από τις 10 Ιουνίου, είχε γίνει μια σύσκεψη τις πρώτες μέρες έκδοσης του νόμου, ευελπιστούμε ότι θα είχε κάποια περίοδο χάριτος αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

    Είχαμε στείλει και εμείς και άλλα Λιμενικά Ταμεία στο Υπουργείο κάποιο αντίστοιχο έγγραφο αλλά δεν πήραμε απάντηση. Προχθες που έτυχε να είμαι στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και είχαμε μια συνάντηση με το Υπουργείο για άλλα θέματα των λιμανιών και έθεσα το ερώτημα αυτό, αν προέκυψε κάτι νεότερο η απάντηση ήταν κάθετη: ήδη έπρεπε να έχει εισπραχθεί από τις 10 Ιουνίου και μετά. Μάλιστα κάποιος συνάδελφος από άλλο Λιμενικό Ταμείου μου είπε ότι εμείς το βάλαμε από 9 Ιουνίου».

    Ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες, διαμήνυσαν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη μη αποδεχόμενοι την αναδρομική ισχύ του τέλους των 5 ευρώ και ζήτησαν εξηγήσεις για την συνολική διαχείριση του θέματος.

    Διαβάστε επίσης:

    CLIA: Επιφυλάξεις για την επιβολή τέλους στους επιβάτες της κρουαζιέρας

    Πτώχευσε και η Fieratex, αργός θάνατος της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα

    Temple of Wings: Η ιστορική κατοικία των Getty πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ