Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Λιμενικό Σώμα: 302 παραβάσεις και 4.343 ελέγχους

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

Εκατοντάδες παραβάσεις είναι το αποτέλεσμα των σαρωτικών ελέγχων του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκαν μετά τις σαφείς εντολές του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη για περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής, σε μηχανοκίνητα σκάφη/λέμβους, στα ταχύπλοα σκάφη και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα, καθώς και για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών.

Συγκεκριμένα έχουν διενεργηθεί 4.343 έλεγχοι σε επαγγελματικά Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί 302 παραβάσεις. Επίσης έχουν διενεργηθεί 3.591 έλεγχοι σε ιδιωτικά Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί 394 παραβάσεις.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 3.454 έλεγχοι σε λουτρικές εγκαταστάσεις και έχουν βεβαιωθεί 855 παραβάσεις. Σημειώνεται ότι σε σύνολο 616 λουτρικών εγκαταστάσεων η ναυαγοσωστική κάλυψη ανέρχεται στο ποσοστό 93% (επί των παραλιών).

Η καταγραφή των ελέγχων και των παραβάσεων διενεργείται μέσω ενιαίου ψηφιοποιημένου συστήματος επιθεωρήσεων και ελέγχων, στο πλαίσιο μιας ομοιόμορφης και τυποποιημένης από όλες τις Λιμενικές Αρχές της επικράτειας διαδικασίας.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι διενεργούνται βάσει διαταγής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας), που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχίσουν να διενεργούνται από τις Λιμενικές Αρχές, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να διαπιστώνεται η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από τους υπόχρεους. Σκοπός των ελέγχων είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των λουομένων και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ για τους παραβάτες θα προβλέπεται η διαδικασία επιβολής των νομίμων κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Τηλεφωνική επικοινωνία της Τζόρτζια Μελόνι με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν

ΠΑΣΟΚ: Λάθη στους πίνακες διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών

Μικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές – Ανακούφιση για τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ