Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Λιμάνι Πειραιά: Ανέβηκε στην 4η θέση στην Ευρώπη στη διακίνηση κοντέινερ

Το Λιμάνι του Πειραιά

Το Λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με το PortEconomics.eu, το λιμάνι του Πειραιά κατέλαβε την 4η θέση -από την 5η θέση το 2022- ανάμεσα στα 15 κορυφαία λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, από τα οποία συνολικά διακινήθηκαν 72,5 εκατ. TEUs, το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια Piraeus Port Authority-PPA/OLP-COSCO Shipping, του Gioia Tauro (Ιταλία), και του Sines (Πορτογαλία) αποτέλεσαν τα τρία μοναδικά λιμάνια στα οποία παρατηρήθηκε αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2023 σε σχέση με το 2022.

Ο Πειραιάς μάλιστα βρέθηκε ανάμεσα στους τρεις λιμένες -μαζί με του Gdansk (Πολωνία) και του Sines- που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση διακίνησης κατά την περίοδο 2007-2023.

Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισημαίνει πως τα ελληνικά λιμάνια διατηρούν σταθερά τη θέση τους ανάμεσα στα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης, με τον Πειραιά να πρωτοστατεί.

Η δυναμική πορεία του λιμανιού του Πειραιά μπορεί και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των ευρύτερου ναυτιλιακού κλάστερ της χώρας.

Διαβάστε επίσης: 

Ασπίδες: Καρέ καρέ η στιγμή που εξουδετερώνεται μη επανδρωμένο σκάφος που απειλούσε το τάνκερ Sounion (φωτογραφίες)

Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Δεν ελέγχουν τα πληρώματα τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με ακτοπλοϊκά πλοία

Πήτερ Γ. Λιβανός: Συμφωνία $800 εκατ. για πώληση, μίσθωση και επαναγορά πλοίου σε βάθος πενταετίας