• Ναυτιλία

    Κωστής Φραγκούλης (Franman): Η συνεργασία με το IMI μας καθιστά αποκλειστικό αντιπρόσωπο του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής

    Ο Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman με τον Feras Al-Sahan του IMI

    Ο Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman με τον Feras Al-Sahan του IMI


    Η Franman, κορυφαίος αντιπρόσωπος και προμηθευτής υψηλής ποιότητας εξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με έδρα την Αθήνα, ορίστηκε αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο του Σαουδαραβικού International Maritime Industries (IMI), του μεγαλύτερου ναυπηγείου πλήρους εξυπηρέτησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ).

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Franman καθίσταται ο μοναδικός αντιπρόσωπος που είναι υπεύθυνος για την προώθηση και την προσέλκυση δυνητικών πελατών με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ειδικά για τις υπηρεσίες Συντήρησης, Επισκευής και Αναβάθμισης (Maintenance, Repair & Overhaul – MRO) του IMI.

    Το πλήρως ενοποιημένο ναυπηγείο του ΙΜΙ εκτείνεται σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εμπορικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων VLCC, Bulk Carriers, Offshore Support Vessels και Offshore Jackup rigs. Αναγνωρισμένο ως το μεγαλύτερο και μοναδικό ναυπηγείο στην περιοχή MENA που μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά έργα MRO και μεγάλης κλίμακας προγράμματα ναυπήγησης, συμπεριλαμβανομένων VLCC, η σύγχρονης τεχνολογίας υποδομή διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, πολλαπλές αποβάθρες και τη μεγαλύτερη εγκατάσταση ανύψωσης πλοίων στον κόσμο, με ανυψωτική ικανότητα 31.200 τόνων, διαμορφώνοντας συνολικά ένα περιβάλλον που επιτρέπει ασύγκριτα επίπεδα εξυπηρέτησης και αποτελεσματικότητας.

    Ο Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το IMI αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην 33χρονη σταθερή δέσμευση της Franman να εκπροσωπεί κορυφαίους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών στον ναυτιλιακό τομέα. Αυτή η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες τόσο για τον Franman όσο και για το ΙΜΙ, ενισχύοντας τελικά τις δυνατότητες της ναυτιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι πελάτες της Franman στην Ελλάδα και την Κύπρο που αναζητούν βελτιωμένες δυνατότητες, ευθυγραμμισμένες με τον στόχο της βιωσιμότητας, και στρατηγική θέση για τις MRO ανάγκες τους, έχουν πλέον πρόσβαση σε μία από τις πιο προηγμένες και εστιασμένες στη βιωσιμότητα θαλάσσιες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, στρατηγικά τοποθετημένη σε μια κεντρική θαλάσσια διαδρομή κοντά στις χώρες τους. Με την τεχνογνωσία του IMI και τις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, η Franman έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών βιομηχανιών, από την εμπορική ναυτιλία έως την υπεράκτια ενέργεια, ενισχύοντας τη θέση της ως βασικός παράγοντας στον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών».

    Ο Feras Al-Sahan, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του IMI, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον σχεδιασμό μας, για να αυξήσουμε τη γεωγραφική σφαίρα επιρροής μας και να παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της συνεργασίας μας, που φέρνει μαζί το μεγαλύτερο ναυπηγείο πλήρους εξυπηρέτησης στην περιοχή MENA και την τεχνογνωσία και την εμβέλεια της Franman στην ευρωπαϊκή αγορά, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε από κοινού ευκαιρίες για τον ναυτιλιακό τομέα και έτσι να συμβάλουμε στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Αναγνωρίζουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών ώστε να διασφαλίσουν αποτελεσματικότητα αλλά και συνέχεια στην επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε τους υποψήφιους πελάτες μας μέσω του υπερσύγχρονου ολοκληρωμένου ναυπηγείου του ΙΜΙ, όπου παρέχουμε όχι μόνο δυνατότητες ναυπήγησης πλοίων και εγκαταστάσεων αποβάθρας, αλλά και υπηρεσίες MRO. Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει, επίσης, τη δυνατότητα επέκτασης της λειτουργίας μας και θα προσφέρει κορυφαίου επιπέδου εγκαταστάσεις στην περιοχή σε νέους διεθνείς πελάτες».

    Η Franman ιδρύθηκε το 1991 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εταιρεία διαθέτει εις βάθος γνώση και εδραιωμένες σχέσεις με την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλία. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία ακολουθεί το μοντέλο του one-stop-shop, το οποίο έχει συμβάλει στην επέκταση των συνεργασιών της και, ως εκ τούτου, των υπηρεσιών που προσφέρει στους πλοιοκτήτες.

    Τα τελευταία 33 χρόνια, η Franman έχει υποστηρίξει με εξοπλισμό περισσότερα από 5.000 νεότευκτα πλοία. Σήμερα, η εταιρεία συνδέει περισσότερες από 700 ναυτιλιακές εταιρείες με περισσότερους από 190 προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών. Το 2020 η Franman έλαβε το Ναυτιλιακό Βραβείο Ευκραντή για «Καλύτερη Στρατηγική Επικοινωνία», ενώ το 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο Lloyds List Piraeus International Center.

    Η Franman είναι δεσμευμένη στη διατήρηση ηγετικού ρόλου στη ναυτιλιακή βιομηχανία, προάγοντας στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν την τεχνολογική καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παροχής λύσεων αιχμής στο πελατολόγιο της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει όλο το ελληνικό ναυτιλιακό οικοσύστημα ενώ επεκτείνεται και στις ευρύτερες ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

    Το IMI, που βρίσκεται στο King Salman International Complex for Maritime Industries and Services, είναι το μεγαλύτερο πλήρως ενοποιημένο ναυπηγείο στην περιοχή MENA. Λειτουργεί με σημαντική υποστήριξη μετόχων από τη Saudi Aramco, τη Lamprell, την HHI και την Bahri, μαζί με σημαντική κρατική χρηματοδότηση. Οι ζώνες του ΙΜΙ είναι αφιερωμένες σε νέες ναυπηγήσεις και σε υπηρεσίες MRO, προσφέροντας ετήσια χωρητικότητα 137 σκαφών, 116 OSV και 15 εξέδρες πλοίων. Το ναυπηγείο περιλαμβάνει ακόμα τη μεγαλύτερη εγκατάσταση ανύψωσης πλοίων στον κόσμο και εκτεταμένες εγκαταστάσεις δεξαμενισμού πλοίων. Το IMI δίνει επίσης έμφαση στη βιωσιμότητα και στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα να τοποθετείται μεταξύ των ηγετών της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Κορκίδης: 1+7 προτεραιότητες των ΜμΕ για την ευρωπαϊκή εντολή 2024 -2029

    Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ – ΕΕΝ: Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμής παραγωγής 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ

    Ερυθρά Θάλασσα: Στόχος των Χούθι ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ