Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Κορκίδης: Η ισχύς μας, η ισχύς αυτής της χώρας είναι η ναυτιλία της

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΕΕ και πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

“Την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η Ελλάδα εορτάζει αυτό που συνθέτει τη Ναυτική Ελλάδα, την ναυτιλία των Ελλήνων.

Τη ναυτιλία των Ελλήνων που, ως παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλιών, ώστε να υιοθετηθούν βιώσιμες πολιτικές προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του πλανήτη και της εύρυθμης λειτουργίας του παγκόσμιου οικοσυστήματος.

Η ναυτιλία μας, παράλληλα, είναι αξιόπιστος εγγυητής για το παγκόσμιο εμπόριο, το 90% του οποίου διακινείται δια θαλάσσης”.

Αυτό επισημαίνει σε μήνυμα του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Στη συνέχεια, ο Β. Κορκίδης, τονίζει:

“Και αξίζει να τύχει ιδιαίτερης μνείας, αυτή την ημέρα, το γεγονός ότι ο Πειραιάς, στον οποία κτυπά η καρδιά της ναυτιλίας μας, βρίσκεται στην έβδομη θέση – την υψηλότερη θέση των τελευταίων 10 χρόνων – μεταξύ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων του πλανήτη στην δεκάδα που αποτελείται από τις υπερδυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας και ναυτιλίας, όπως η Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, η Σανγκάη, το Χονγκ-Κονγκ, το Ρότερνταμ και το Ντουμπάι.

Η σημαντική άνοδος του Πειραιά στην κατάταξη οφείλεται στο ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να διαδραματίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα, στη σταθερή της οικονομική ανάπτυξη και στην αξιοπιστία της.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για την ναυτιλία μας και τα στελέχη της, σε ξηρά και θάλασσα, για την μοναδική τεχνογνωσία, χάρη στην οποία η ναυτιλία μας καθίσταται ηγέτιδα δύναμη στον πλανήτη.

Έχουμε, παράλληλα, κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι και για τον Πειραιά που είναι από τους σημαντικότερους κόμβους της παγκόσμιας ναυτιλίας και για το γεγονός ότι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, που διαπνέουν τις επιχειρηματικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από το λιμάνι, αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η ισχύς μας, η ισχύς αυτής της χώρας είναι η ναυτιλία της”.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες ώρες για τη Μαρινέλλα – Στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Για τα διαμάντια του μόνον – Ένα κόσμημα με ιστορία σε δημοπρασία