Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Kυριαζόπουλος: Εγκρίθηκε η δημιουργία από τον ΟΛΠ πρότυπου πάρκου στο λιμάνι του Πειραιά

Ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Έγκριση προώθησης έκδοσης οικοδομικής άδειας από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο για την δημιουργία νέου πρότυπου πάρκου για το Δήμο Πειραιά και την ανέγερση ισόγειου κτιρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος, από την ΟΛΠ ΑΕ-COSCOSHIPPING στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Κρουαζιέρας Άλκιμου, εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Πειραιά, δόθηκε στις 07-10-2024, ύστερα από αίτημα της ΟΛΠ ΑΕ.

Όπως μας ενημέρωσε ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

“Πρόκειται για την κατασκευή ενός πρότυπου πάρκου αναψυχής, ελεύθερης πρόσβασης, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο και κτιρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Κρουαζιέρας Άλκιμος στην Ακτή Ξαβερίου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πειραϊκής χερσονήσου, σε έκταση συνολικού εμβαδού 12.250,194 τ.μ. Πρόκειται για ένα παράκτιο αστικό πάρκο που θα προσπαθήσει να συμπληρώσει ένα αστικό έλλειμμα της πόλης του Πειραιά, με χώρους πρασίνου και να προσφέρει υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με διαμορφώσεις που δεν εμποδίζουν τις οπτικές φυγές προς τον αρχαιολογικό χώρο και τη θάλασσα. Στόχος της χωροθέτησης του πάρκου δίπλα στο Κονώνειο Τείχος είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου και να εισάγει τον επισκέπτη στη ιστορικότητα της περιοχής. Είναι μια επένδυση που φέρνει τον λιμένα πιο κοντά στο κάτοικο της πόλης”.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά στο mononews: Πόσο πούλησα το οικόπεδο στη Βούλα για να αγοράσω το ρετιρέ

Ikea: Άλμα στις διαδικτυακές πωλήσεις το 2024 – Το ιδιαίτερο επιχειρηματικό μοντέλο και οι μειώσεις τιμών

Βουλή: Με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε επίπεδο Προέδρων πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές