• Ναυτιλία

    Κυπριακή ναυτιλιακή κράτησε και το πλοίο της, κράτησε και την προκαταβολή


    Κατέρρευσε η συμφωνία της κυπριακής ναυτιλιακής Salamis Lines με την Pampa Cruises της Αργεντινής για την πώληση του κρουαζιερόπλοιου Salamis Filoxenia (χωρητικότητας 15.400 gt, κατασκευής 1975), όμως η κυπριακή εταιρεία δε βγήκε χαμένη από αυτήν την ιστορία.

    Τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, και το πλοίο επρόκειτο να παραδοθεί στην Pampa Cruises έως τις 20 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, την Παρασκευή η Salamis Lines ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Κύπρου ότι η συμφωνία ακυρώθηκε, καθώς η αγοράστρια εταιρεία δεν εκπλήρωσε τους προβλεπόμενους όρους. Έτσι, η κυπριακή εταιρεία κρατά, όπως δικαιούται, την προκαταβολή των 770.000 δολαρίων που είχε δώσει η Pampa Cruises, της οποίας ηγείται ο βετεράνος της κρουαζιέρας στη Λατινική Αμερική Milton Sanches.

    H Pampa σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το Salamis Filoxenia για κρουαζιέρες με αφετηρία τη Βραζιλία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όμως σύμφωνα με το TradeWinds, πλέον στην ιστοσελίδα της δεν υπάρχουν τα στοιχεία του πλοίου, ούτε οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες του.

    Αν και η τιμή πώλησης του πλοίου που είχε συμφωνηθεί δεν αποκαλύφθηκε επισήμως, η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι ανέμενε λογιστικό όφελος ύψους 3,95 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση και σχεδίαζε να αγοράσει ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου της κρουαζιέρας το 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δ. Διαμαντίδης: Ο εφοπλιστής με την υψηλή ρευστότητα και το μηδενικό δανεισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Νίκος Μαρτίνος: Ο εφοπλιστής – DJ που κάνει το πλήθος να χορεύει (video)

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Oι εφοπλιστές που σκέφτονται να αποχαιρετίσουν το 2018 με νέες παραγγελίες LNG



    ΣΧΟΛΙΑ