• Ναυτιλία

    Ιταλία και Ελλάδα πλημμυρίζουν από σούπερ γιοτ – Στη Μεσόγειο Τζεφ Μπέζος και Λεονάρντο Ντι Κάπριο

    • Bloomberg
    Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσες στο γιοτ Koru

    Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσες στο γιοτ Koru


    Υπάρχουν περισσότερα σούπερ γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Τζεφ Μπέζος και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η καλοκαιρινή σεζόν δείχνει να έχει ξεκινήσει καλά για τους πλούσιους του κόσμου.

    Το Golden Odyssey μήκους 123 μέτρων, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2022 όταν ανήκε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Khaled bin Sultan al Saud, ήταν το μεγαλύτερο γιοτ του στόλου που έπλευσε στα ιταλικά ύδατα, ενώ δεύτερο ήταν το 378 ποδιών Lady Jorgia του Καναδού δισεκατομμυριούχου Patrick Dovigi.

    Υπό κανονικές συνθήκες, το Sailing Yacht A μήκους 473 ποδιών του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Igorevich Melnichenko θα είχε την πρωτιά, ωστόσο, το γιοτ του ολιγάρχη κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές πέρυσι και τώρα έχει κόστος συντήρησης 900.000 δολάρια το μήνα, καθώς παραμένει αγκυροβολημένο, με πλήρωμα 20 ατόμων.

    Where the Yachts Are: Friday Leaderboard |

    Τα 259 γιοτ που έκαναν κινούνταν στα ανοιχτά της Ιταλίας την Παρασκευή ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, αφού πολλά από αυτά ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους μέσω Ατλαντικού από τις ΗΠΑ και την Καραϊβική τον Απρίλιο, για να ξεκινήσουν τα θερινά ταξίδια στην Μεσόγειο.

    Το Grand Prix του Μονακό και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προσέλκυσαν τους πλούσιους τον περασμένο μήνα και τα γιοτ δεν έχουν φύγει.

    Where the Yachts Are: Mediterranean Season in Full Swing |
    Πού είναι τα γιοτ: Η θερινή σεζόν της Μεσογείου σε πλήρη εξέλιξη

    Ο αριθμός των γιοτ είναι αυξημένος σχεδόν σε κάθε χώρα της Μεσογείου, με την Ελλάδα να φιλοξενεί 235 γιοτ, έναντι 217 που βρίσκονται στη Γαλλία, 150 στην Ισπανία και 94 στην Τουρκία. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Bloomberg, IHS Markit και Genscape.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, εθεάθη στο Πορτοφίνο με το νέο του γιοτ Koru, ενώ ο πανταχού παρών Ντι Κάπριο πέρασε λίγο οικογενειακό χρόνο σε ένα γιοτ κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζεφ Μπέζος: Ακρόπρωρο με τη μορφή της αγαπημένης του στο 500 εκατ. δολαρίων σκάφος

    Alexey Mordashov: Επανεμφανίστηκε το σούπερ γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα μετά από 8 μήνες

    Alfa Nero: Σε πλειστηριασμό το σούπερ γιοτ που είχαν Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτογραφίες)

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ