ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ναυτιλιακές V.Ships Greece και Empros Lines, συμφερόντων της οικογένειας Δρακόπουλου, επεκτείνουν τη συνεργασία τους στη διαχείριση πλοίων προσθέτοντας στον κοινό στόλο τους ένα ακόμη φορτηγό πλοίο τύπου panamax, το οποίο άλλαξε πρόσφατα χέρια.
Ειδικότερα, πελάτες της Empros Lines είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες του χωρητικότητας 78,800-dwt πλοίου Triton Gannet (κατασκευής 2009, με προηγούμενη ονομασία Maria D).
Η ναυτιλιακή Triton Navigation πούλησε το bulker που έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Sanoyas Shipbuilding, στα μέσα Μαΐου στην τιμή των 13,8 εκατ. δολαρίων.
Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το πλοίο κατέληξε στο στόλο της Pavimar, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη, ωστόσο η είδηση διαψεύστηκε.
Στελέχη της Empros επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το tradewinds, ότι το Triton Gannet περιλαμβάνεται στον προς διαχείριση στόλο τους, για λογαριασμό ιδιοκτήτη που δεν κατονομάζεται. Μάλιστα, το φορτηγό πλοίο έχει εισαχθεί προς διαχείριση στην κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή με την V. Ships Greece από τον Μάρτιο 2016.
Το προσωπικό της Empros διαχειρίζεται τα bulkers χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εξυπηρέτησης του ομίλου V.Ships, η οποία προσφέρει τεχνική διαχείριση, διαχείριση πληρώματος, τροφοδοσία και άλλες δυνατότητες.
Μάλιστα η ναυτιλιακή έχει συμπεριλάβει κάτω από τη συγκεκριμένη “ομπρέλα” και τα εννέα μεγάλα φορτηγά πλοία που διαθέτει. Από την άλλη πλευρά, διαχειρίζεται μόνη της, ξεχωριστά, τον υπόλοιπο στόλο της, με τα 10 μικρότερα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.
Η κοινοπραξία Empros-V.Ships Greece συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερα από τα 17 bulkers που διαχειρίζεται ανήκουν στη ναυτιλιακή Archangel Pacific, η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν διασπάστηκε από την Kassian Maritime. Επίσης, διαχειρίζεται ένα πλοίο της Kassian, όπως και της Thenamaris του Ν. Μαρτίνου, της ελληνικών συμφερόντων MG Shipping και της τουρκικής Zihni Group.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποια συμπτώματα προειδοποιούν ότι χρειαζόμαστε ένα check up;
- Υπουργικό συμβούλιο: Live η τοποθέτηση Μητσοτάκη – Το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ στην ατζέντα
- Σαράντης: Αναλαμβάνει το Dr. Beckmann στην ελληνική αγορά
- Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη
