• Ναυτιλία

    Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας για τα πλοία στα Πορθμεία – Αντιδράσεις από την μειοψηφία της ΠΝΟ

    Συλλογική σύμβαση ανάλογη με αυτή που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της ΠΝΟ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας συμφωνήθηκε με την Ένωση Εφοπλιστών των Πορθμείων.

    Μανώλης Τσικαλάκης, γραμματέας της ΠΝΟ


    Συλλογική σύμβαση ανάλογη με αυτή που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της ΠΝΟ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας συμφωνήθηκε με την Ένωση Εφοπλιστών των Πορθμείων.

    Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών με ανακοίνωση της κατακρίνει τη συγκεκριμένη σύμβαση και τονίζει ότι “αυτή είναι καρμπόν με την αντίστοιχη της Ακτοπλοΐας αφού προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2020 – 2021” και προσθέτει: “Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού γράφει στα παλιά της υποδήματα την εκφρασμένη αγωνιστική βούληση των Ναυτεργατών στις δύο πρόσφατες απεργίες (48ωρη Νοέμβρη – 4ήμερη Δεκέμβρη), και υποτάσσεται για άλλη μια φορά στην γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης να μην διαταραχθεί η ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και οι όποιες αυξήσεις να είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αντοχών των εφοπλιστών!!

    Αυτή η συμφωνία, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, γίνεται σε μια περίοδο που ο επίσημος πληθωρισμός για το 2021 σκαρφάλωσε στο 5,1% και η άνοδος στην ενέργεια, σε υπηρεσίες και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά καταβροχθίζει αλύπητα τα εισοδήματα των Ναυτεργατών.

    Επίσης, τονίζει ότι απορρίφθηκαν  μια σειρά δίκαια αιτήματα, που αφορούν τους ναυτεργάτες στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – διαπόντιων νησιών, να θεσπιστούν στην ΣΣΕ!

    Διαβάστε επίσης

    ΠΝΟ: Με επικαιροποιημένο διεκδικητικό πλαίσιο από το τακτικό της γενικό συμβούλιο

    ΠΕΝΕΝ: Περιμένουμε από το ΥΕΝ να λύσει τα προβλήματα των ναυτικών

    ΠΕΝΕΝ: Οι ακτοπλόοι έχουν πάρει επιδοτήσεις 1,25 δισ. ευρώ που είναι μεγαλύτερο από την αξία των πλοίων τους!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ