• Ναυτιλία

    Intercargo: Καταδίκασε την πυραυλική επίθεση στο πλοίο Kmax Ruler του Χατζηγιάννη

    Δημήτριος Φαφαλιός, Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος Fafalios Shipping και Πρόεδρος INTERCARGO


    Η Intercargo, με ανακοίνωση της, με αφορμή τον τραγικό θάνατο πέντε ανθρώπων λόγω ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε bulk carrier που βρισκόταν στον λιμένα της Οδησσού, την καταδικάζει και ζητά να ληφθούν μέτρα.

    Αναλυτικότερα, η Intercargo, εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο ενός πλοηγού και τεσσάρων ναυτικών, μετά την επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους στο bulk carrier «KMAX Ruler». Επίσης, η INTERCARGO υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο συμβάν καταδεικνύει την ευθραυστότητα της ναυτικής ασφάλειας μπροστά σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες που δύνανται να επιφέρουν την απώλεια αθώων ανθρώπων.

    Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα bulk carriers, τα οποία στελεχώνονται από αθώους ναυτικούς αντιπροσωπεύουν την επιτομή των μη πολεμικών πλοίων και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους είναι κατακριτέα και ασυγχώρητη».

    Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, είναι κρίσιμο όλα τα κράτη στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας να ενωθούν με στόχο την ασφάλεια των ναυτικών, που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο.

    Τέλος, η INTERCARGO εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειας των θυμάτων της επίθεσης και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη περιοχή με πολλή προσοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Okeanis Eco Tankers (Γιάννης Αλαφούζος): Έσοδα 59,7 εκατ. δολάρια

    Γιάννης Αλαφούζος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου – Τι απάντησε η Ελληνική Λύση

    Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ – Τι τον οδήγησε στην απόφασή του



    ΣΧΟΛΙΑ