Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Υεμένη: Πλοίο υπό ελληνική διαχείριση χτύπησαν με πυραύλους οι Χούθι

Πηγή: marinetraffic.com Mats Klevtorp

Πηγή: marinetraffic.com Mats Klevtorp

Δύο πλοία, το πετρελαιοφόρο Blue Lagoon I με σημαία Παναμά, το οποίο διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Sea Trade Marine SA, και ένα εμπορικό πλοίο δέχθηκαν επίθεση σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, όπως ανέφεραν βρετανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, ενώ το δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο βλήματα.

Στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τάνκερ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, ενώ ναυτιλιακές πηγές διευκρίνισαν στο Ρόιτερς ότι πρόκειται για το Blue Lagoon I.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα στα δύο επεισόδια.

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, ανακοίνωσαν η Ambrey και η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το εν λόγω τάνκερ τύπου Suezmax, δεν ήταν αμέσως διαθέσιμη για να σχολιάσει, σημειώνει το Ρόιτερς.

Σε δεύτερο επεισόδιο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε εμπορικό πλοίο σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, λίγο νοτιότερα στην Ερυθρά Θάλασσα από το Σαλίφ, ανέφεραν οι υπηρεσίες Ambrey και UKMTO.

Το εμπορικό σκάφος πλέει προς το επόμενο λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να πιάσει, ανακοίνωσε η UKMTO.

Διαβάστε επίσης:

3.012.322 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Αύγουστο.

Κρήτη: Παραδόθηκαν δύο άνδρες για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο

Alpha Bank: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του e-banking