Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ίδρυμα Λασκαρίδη: Ιστορίες Θάλασσας: Φάροι, ναυάγια, λοιμοκαθαρτήρια

Ποια είναι τα σημαντικότερα ναυάγια στον ελληνικό βυθό; Τι ιστορίες μπορούν να μας διηγηθούν οι φάροι; Πόσα τα λοιμοκαθαρτήρια στην ελληνική επικράτεια και πόσους υποδέχτηκαν ανά τους αιώνες;

Ο διαδικτυακός τόπος nautilos.laskaridisfoundation.org απαντάει σε αυτά και έρχεται να τοποθετήσει στον χάρτη, με συστηματικό τρόπο πλέον, όλες αυτές τις ιστορίες θάλασσας που σπάνια αναδύονται στη βιβλιογραφία.

Μέσα από τη φωτογραφική συλλογή φάρων του Προέδρου του Ιδρύματος, Παναγιώτη Κ. Λασκαρίδη, την έκδοση του Ιδρύματος Ναυάγια στον ελληνικό βυθό και τα εκτενή λήμματα για τα λαζαρέτα, με τη σφραγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), τμήματα της ελληνικής ιστορίας που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη σκιά, αποκτούν νέα υπόσταση.

Ο Ναυτίλος είναι ένας πρωτότυπος ιστοτόπος που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε την ελληνική ναυτική ιστορία από ένα διαφορετικό πρίσμα. Θα εμπλουτίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές, επισκέπτες των ελληνικών θαλασσών αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Εξερευνήστε την πλατφόρμα https://nautilos.laskaridisfoundation.org/

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στα Αντικύθηρα – Αρχαιολογική έκθεση στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού

Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Αγοράζει, αλλά και πουλάει πλοίο