• Ναυτιλία

    Ίδρυμα «Αθηνά Ι. Μαρτίνου»: 22 υποτροφίες για νέους σπουδαστές ΑΕΝ

    Αθηνά ( Νουνού) Μαρτίνου

    Αθηνά ( Νουνού) Μαρτίνου


    Το Ίδρυμα «Αθηνά Ι. Μαρτίνου», προκήρυξε 22 υποτροφίες για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025.

    Αναλυτικότερα, το 2ο Πρόγραμμα Υποτροφιών «Αθηνά Ι. Μαρτίνου», απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

    Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα έξι (6) διδακτικά εξάμηνα φοίτησης (εξαιρούνται τα δύο εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου).

    Η Προκήρυξη του 2ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Ιδρύματος (foundationaim.org).

    Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται μεταξύ 14 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2024.

    Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των Α.Ε.Ν από θεσμικό δωρητή.

    Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις Α.Ε.Ν, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτοσύνης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα ναυτικά επαγγέλματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Navios Maritime (Αγγελική Φράγκου): Κέρδη 174,8 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο

    Στέφανος Γκίκας από Κάλυμνο: Η κυβέρνησή δίνει βαρύτητα στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών μας

    Ναυτικό Επιμελητήριο: Το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο αποτελείται από 1.300 Φάρους



    ΣΧΟΛΙΑ