• Ναυτιλία

    Η Saxdor Yachts επεκτείνει την παραγωγή της με νέο Ναυπηγείο στο Larsmo της Φινλανδίας

    • NewsRoom
    Saxdor Yachts

    Saxdor Yachts


    Η Saxdor Yachts, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κατασκευής σκαφών, ενισχύει την παραγωγή και το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, με ένα νέο ναυπηγείο στο Larsmo της Φινλανδίας. Η επένδυση αυτή αποτελεί ορόσημο για την εταιρία καθώς, ως φινλανδική επιχείρηση, ταυτίζεται πλήρως με τη φινλανδική ναυπηγική παράδοση, την κατασκευή σκαφών υψηλών απαιτήσεων και το εξειδικευμένο προσωπικό της περιοχής.

    Η στρατηγική αυτή κίνηση συνεργασίας με ένα τόσο εμβληματικό ναυπηγείο, γνωστό για την παραγωγή θρυλικών σκαφών όπως τα Nautor Swan και τα Baltic Yachts, έρχεται να καλύψει την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για τα καινοτόμα σκάφη της Saxdor.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν φέρει την επανάσταση στην κατηγορία τους και η νέα παραγωγή θα διασφαλίσει τις ιδανικές προϋποθέσεις για τον επόμενο στόχο της εταιρίας: την κατασκευή μεγαλύτερων και ακόμα πιο πολυτελών σκαφών.

    Η παραγωγή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, όταν η Saxdor Yachts θα αναλάβει πλήρως τις εγκαταστάσεις που προηγουμένως κατείχε η Baltic Yachts. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη επένδυση στο ναυπηγείο του Larsmo, με ανθρώπινο δυναμικό που ξεκινάει με περισσότερους από 50 έμπειρους επαγγελματίες και στόχο τη δημιουργία άνω των 100 θέσεων εργασίας. Αυτή η κίνηση ενισχύει την τοπική απασχόληση και καθιερώνει τη Saxdor Yachts ως Εργοδότη Επιλογής στην περιοχή, στηρίζοντας εμπράκτως τις τοπικές κοινότητες και συμβάλλοντας ενεργά στην περιφερειακή οικονομία.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Saxdor Yachts, Erna Rusi, σχολιάζει: “Η επέκταση της παραγωγής στη Φινλανδία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Saxdor. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικής μας ικανότητας για να καλύψουμε την υψηλή παγκόσμια ζήτηση, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να έχουμε έναν ακόμη κέντρο καινοτομίας για την Έρευνα και Ανάπτυξη.

    Παράλληλα, το 10.000 τ.μ. ναυπηγείο μας στο Elk της Πολωνίας, με τους 550 εργαζομένους, παραμένει ακρογωνιαίος λίθος για την εταιρία. Η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αρκετά προϊόντα στην αγορά. Η λειτουργία των δύο πρότυπων μονάδων μαζί με την ομάδα μας στη Saxdor, που συνεχώς μεγαλώνει, θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο καινοτομίας και παραγωγικής αριστείας. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που η παραγωγή θα γίνεται στην αγορά από όπου καταγόμαστε.”

    Το νέο φινλανδικό ναυπηγείο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στα μακροπρόθεσμα σχέδια της Saxdor, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής νέων επερχόμενων μοντέλων. Με την εν λόγω στρατηγική κίνηση, η εταιρία επιδεικνύει μια τολμηρή προσέγγιση και εμπιστοσύνη στη φινλανδική τέχνη και τη δέσμευσή της για την παραγωγή σκαφών παγκόσμιας κλάσης.



    ΣΧΟΛΙΑ