Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Η Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση παρήγγειλε δύο νεότευκτα και συνολικά ναυπηγεί επτά πλοία

Νικόλας Ιγγλέσης, Alberta Shipmanagement

Νικόλας Ιγγλέσης, Alberta Shipmanagement

Η ναυτιλιακή εταιρεία Samos Steamship, της οικογένειας Ιγγλέση, επέστρεψε στην αγορά των νεότευκτων,  τύπου capesize bulker μετά από σχεδόν τρία χρόνια με μια παραγγελία δύο πλοίων, χωρητικότητας 180.000 dwt στο ναυπηγείο Japan Marine United (JMU).

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, τα πλοία θα παραδοθούν το τρίτο τρίμηνο του 2026 και ακολουθεί παρόμοια χωρητικότητα που υπογράφηκε στην JMU τον Νοέμβριο του 2021, αξίας 60,5  το καθένα.

Η τιμή των δύο τελευταίων νεότευκτων είναι ακόμα άγνωστη, αλλά ναυλομεσιτικές πηγές ανεβάζουν το τίμημα στα 76 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία της οικογένειας Inglessis αριθμεί 24 πλοία στον στόλο του που είναι κατανεμημένα σε δεξαμενόπλοια και bulker.

 Το πρόγραμμα νεότευκτων της εταιρείας, όλα στα ιαπωνικά ναυπηγεία, περιλαμβάνει επτά πλοία που πρόκειται να ενταχθούν στον στόλο το 2025 και το 2026.

Διαβάστε επίσης

Η Ακτινογραφία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας

Delta Blue: Δύο ακόμη επιθέσεις εναντίον του ανέφερε το τάνκερ του Διαμαντή Διαμαντίδη

Γιάννης Αλαφούζος (Oceanis Eco Tankers): Κέρδη 39,6 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο