• Ναυτιλία

    Η Petrochem General Management του Γιάννη Περογιαννάκη πούλησε δεξαμενόπλοιο με σημαντικό κέρδος


    Η Petrochem General Management του Γιάννη Περογιαννάκη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές πούλησε το πλοίο Sea La Vie με σημαντικό κέρδος.

    Η εταιρεία διαχειρίζεται έντεκα πλοία Oil & Chemical Tanker IMO Type II/III.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Petrochem General Management κατάφερε να έχει ένα σημαντικό κέρδος πουλώντας το 17χρονο MR2 με premium 38% σε σύγκριση με το τίμημα που πλήρωσε στην Ridgebury Tankers για την απόκτηση του πριν δύο χρόνια.

    Το πλοίο είναι το χωρητικότητας 49.999. dwt, ναυπήγησης 2007, που οι ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι πουλήθηκε για 24,85 εκατομμύρια δολάρια.

    Το πλοίο κατασκευάστηκε στο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας και λέγεται ότι ήδη άλλαξε όνομα σε Valery Roma, από τους αγοραστές. Ωστόσο, το πλοίο παραμένει στην ιστοσελίδα της εταιρείας του Γιάννη Περογιαννάκη.

    Η VesselsValue αναφέρει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου και η πληροφορία που υπάρχει ότι οι νέοι αγοραστές είναι Έλληνες.

    Ο στόλος της Petrochem, που ιδρύθηκε το 2009, αποτελείται από μικρά δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών.

    Το 2022, η Petrochem άρχισε να επεκτείνεται και στα MR με μια σειρά εξαγορών στην αγορά μεταχειρισμένων.

    Το πλοίο Sea La Vie είναι το πρώην Ridgebury Saturn, ήταν η πρώτη του αγορά τον Σεπτέμβριο του 2022. Το πλοίο έχει μήκος 183,21 μέτρα και πλάτος 32,2 μέτρα.

    Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία αγόρασε ακόμη τρία πλοία, συνολικής αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα πλοία που αποκτήθηκαν ήταν τα εξής: Ridgebury Mercury χωρητικότητας 46.900 dwt, το οποίο μετονομάστηκε Sea La Belle, κατασκευής 2008), το χωρητικότητας 46.100 dwt UOG Helios, το οποίο μετονομάστηκε Sea La Bamba, κατασκευή 2009 και το χωρητικότητας 47.100dwt Tradewind Energy, το οποίο μετονομάστηκε Sea La Donna, κατασκευή 2009.

    Τα τρία πλοία μαζί σήμερα αξίζουν περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με τα VesselsValue και SignalOcean.

    Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Γιώργος Περογιαννάκης, ο οποίος δημιούργησε και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Alpha Ferries, η οποία με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel εκτελούσε δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας προς τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

    Ο Γιώργος Περογιαννάκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1945 στη Σητεία Κρήτης, είναι γιος του Ιωάννη Περογιαννάκη και σύζυγος του είναι η Λίλιαν Περογιαννάκη.

    Ο Γιάννης Περογιαννάκης, που γεννήθηκε το 1979, σήμερα διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία που έχει την έδρα της στη Νέα Σμύρνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δεσμευτική προσφορά για αρδευτικό έργο στην Ξάνθη μέσω ΣΔΙΤ

    Κ. Κόλλιας: Άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων και συνεργασία των υπουργείων για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ