Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Η Ολυμπιακή Ριβιέρα αναδεικνύεται προορισμός κρουαζιέρας

Μια μοναδική εμπειρία για την ανάδειξη της Ολυμπιακής Ριβιέρας ως νέου προορισμού για ταξιδιώτες κρουαζιέρας προσέφερε το ταξίδι εξοικείωσης στην Πιερία για στελέχη και εκπροσώπους κρουαζιέρας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της One Whole Travel & Tourism με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) .

Η πανέμορφη Ολυμπιακή Ριβιέρα φιλοξένησε, δέκα στελέχη και εκπροσώπους από τον κλάδο της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο ενός εντυπωσιακού ταξιδιού εξοικείωσης, προβάλλοντας μια πληθώρα εκδρομών και δράσεων με σκοπό την ένταξή τους στα προγράμματα των μελλοντικών κρουαζιέρων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μοναδικές εμπειρίες που συνδύαζαν τη φυσική ομορφιά της περιοχής, την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και την τοπική γαστρονομία.

Στο ταξίδι εξοικείωσης συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που προσεγγίζουν τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπως Azamara, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Royal Caribbean, Silverseas, Costa, P&O, TUI Cruises και Holland America. Επιπλέον, παρουσία στο ταξίδι είχε και το δημοφιλές Cruise Critic, που αποτελεί παγκοσμίως τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πηγή πληροφοριών για κρουαζιέρες, αντίστοιχο του TripAdvisor, εκπροσωπούμενο από τον αρχισυντάκτη του.

Με πλεονέκτημα την εγγύτητα της περιοχής στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, η Πιερία διεκδικεί δυναμικά μερίδιο στον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Σε απόσταση μόλις 45 λεπτών από την Πιερία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης αυτού του όμορφου ταξιδιού εξοικείωσης, όπου η Θεοδώρα Ρήγα, Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της MedCruise, μαζί με την ομάδα της, υποδέχθηκε τους καλεσμένους, κάνοντας μια σύντομη περιήγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμανιού και εξηγώντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του σύγχρονου αυτού λιμένα.

O Διευθυντής του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) κ. Βασίλης Δήμου ξενάγησε και ενημέρωσε τους εκπροσώπους κρουαζιέρας για την περιοχή της Ολυμπιακής Ριβιέρας και τις προοπτικές της, ενώ τους καλωσόρισε στην Πιερία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας ως έναν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του προορισμού.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, ανέφερε ότι αξιοποιείται μία ευκαιρία με σημαντικά οφέλη για την Πιερία, χαρακτηρίζοντας την Ολυμπιακή Ριβιέρα ως έναν ελκυστικό, εναλλακτικό και βιώσιμο τουριστικό προορισμό,που προσφέρει μη κορεσμένες επιλογές.

Απολαμβάνοντας μαγευτικά ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια τοπία, η πρώτη ημέρα του ταξιδιού ξεκίνησε με μια μοναδική γευσιγνωσία μελιού στο βραβευμένο κτήμα, «Γη Ολύμπου», παίρνοντας γεύση από το «νέκταρ των Θεών».

Ενώ η περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό Παλαιός Παντελεήμονας στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου, έναν οικισμό κόσμημα και σημείο αναφοράς παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Βόρεια Ελλάδα, αποζημίωσε με την ειδυλλιακή του θέα και την αυθεντική φιλοξενία.

Στην Ηχώ του Ολύμπου, στους πρόποδες της κατοικίας των Θεών, είναι το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, στο οποίο κατατοπίστηκαν οι επισκέπτες για την επιβλητική ομορφιά του βουνού μέσα από μια προσεγμένη ξενάγηση και μια εντυπωσιακή 3D παρουσίαση που ανέδειξε τη βιώσιμη διάσταση της περιοχής.

Τα αρώματα της βουνίσιας φύσης τους συνεπήραν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα γραφικά μονοπάτια του βουνού, με στάσεις στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Λητούς, εκεί όπου απόλαυσαν ένα ειδικά αφιερωμένο μάθημα γιόγκα δίπλα στο ποτάμι.

Η Πιερία, διάσπαρτη από μοναστήρια, εκκλησίες, μετόχια, παραδοσιακά ξωκλήσια και θρησκευτικά μνημεία στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, αποτελεί τον «μοχλό» για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή. Οι καλεσμένοι συνδέθηκαν με τη βαθιά θρησκευτική ιστορία του τόπου, με επισκέψεις στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό και την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Η εξερεύνηση του μεγαλοπρεπούς Αρχαιολογικού Πάρκου Δίον έδωσε την ευκαιρία να αξιολογηθεί η αξία των ευρημάτων για τους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού που επισκέπτονται την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας αρχαίες ιστορίες που διαμόρφωσαν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, όπως το χώρο που ο Φίλιππος γιόρτασε τις μεγάλες στρατιωτικές του νίκες και ο Αλέξανδρος θυσίασε στο ιερό του Δία πριν ξεκινήσει για την εκστρατεία στην Ασία που του έδωσε τον χαρακτηρισμό «Μέγας».

Επόμενος σταθμός, οι «Αμπελώνες Κούρτη» για την περιήγηση στις βραβευμένες αμπελοκαλλιέργειες και την οινογνωσία των βιολογικών ποικιλιών, αλλά και την μύηση στα μυστικά της ζύμωσης και εμφιάλωσης, προσφέροντάς μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την παραγωγή κρασιού.

Η συνολική εμπειρία του ταξιδιού απογειώθηκε από την αδρεναλίνη της πτήσης με αερόστατο πάνω από την Ολυμπιακή Ριβιέρα, απολαμβάνοντας την σαγηνευτική θέα του βουνού και της θάλασσας την ώρα της ανατολής στην κοιλάδα της Πιερίας.

Μετά την προσγείωση, η Αρχαία Πύδνα υποδέχθηκε τους καλεσμένους με τη μαγευτική θέα, που εκτείνεται μέχρι τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, ενώ στο παρατηρητήριο πουλιών της Νέας Αγαθούπολης όλοι απόλαυσαν με τη βοήθεια των έμπειρων ξεναγών τη σπάνια ευκαιρία να συνδεθούν με την πανίδα της περιοχής, και να δουν φλαμίνγκο και άλλα ενδιαφέροντα είδη πουλιών.

Μια θαλάσσια ξενάγηση στις μυδοκαλλιέργειες συμπλήρωσε την εμπειρία, με τους καλεσμένους να μαθαίνουν για τη διαδικασία συλλογής των μυδιών στην Πιερία, να δοκιμάζουν φρέσκα μύδια και να απολαμβάνουν ελληνική μουσική.

Η ξενάγηση στην Ολυμπιακή Ριβιέρα ανέδειξε έναν προορισμό μοναδικό, πλούσιο σε ιστορία, αρχαιολογία, πολιτισμό και θρησκευτική κληρονομιά, που αποτελεί έναν ασύγκριτο συνδυασμό διαφορετικών στοιχείων και απαράμιλλης ομορφιάς για τους επισκέπτες του.

Η One Whole Travel & Tourism προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και ψηφιακής επικοινωνίας, δημιουργώντας ολοκληρωμένες εκστρατείες με επίκεντρο τον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας, των προορισμών και των ταξιδίων.

Με βαθιά γνώση των τοπικών και διεθνών αγορών, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και την εξωστρέφεια, με βάση την εμπεριστατωμένη έρευνα, αλλά και την πολυετή εμπειρία και με την αξιοποίηση ενός ισχυρού δικτύου επαφών ειδικεύεται στη δημιουργία multichannel εκστρατειών που μεγιστοποιούν την προβολή, ενδυναμώνοντας επιχειρήσεις, φορείς και προορισμούς στον τουρισμό και τη φιλοξενία.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η One Whole Communication Experts είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου Travel Lifestyle Network (TLN) , το οποίο απαρτίζεται από 20 ανεξάρτητες εταιρείες PR, digital marketing και trade, σε περισσότερες από 40 στρατηγικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το TLN ειδικεύεται στον τουρισμό, τη φιλοξενία και lifestyle, προσφέροντας τη δυνατότητα κάλυψης πλήθους αγορών με δημιουργικές εκστρατείες, στοχευμένη εκπροσώπηση και εξειδικευμένη προβολή σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η One Whole είναι σε θέση να παρέχει πρωτοποριακές και στρατηγικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Βαδίζει προς τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τις αρχές του 2023

Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηιωάννου): Μέρισμα 0,50 δολάρια στους μετόχους της

Κίνα: Ετήσια αύξηση εσόδων 1,4% κατέγραψαν οι κρατικές επιχειρήσεις στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024