Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Η MSC του Απόντε συνεχίζει τα «ψώνια» και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τζιανλουίτζι Απόντε

Τζιανλουίτζι Απόντε

Ο ναυτιλιακός κολοσσός MSC, του Τζιανλουίτζι Απόντε, προχώρησε στην εξαγορά της Maritime Transport που δραστηριοποιείται στον τομέα των logistics εμπορευμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Maritime Transport απασχολεί περίπου 3.000 άτομα σε 41 διαφορετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου ενός δικτύου σιδηροδρομικών τερματικών σταθμών.

Η εταιρεία αυτή αξιοποιεί επίσης συνολικά 1.600 φορτηγά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πάνω από 30 καθημερινές σιδηροδρομικές υπηρεσίες εντός και εκτός των μεγάλων λιμανιών του Ηνωμένου Βασιλείου .

Η συμφωνία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο CEO Soren Toft, «είναι θεμελιώδης για την επέκταση της παρουσίας της MSC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Maritime Transport θα συνεχίσει να λειτουργεί με την αρχική της επωνυμία, με νέα επενδυτική υποστήριξη από τη Medlog. Η τρέχουσα διοικητική ομάδα θα παραμείνει υπό την ηγεσία του John Williams».

Σύμφωνα με την Alphaliner, η MSC ελέγχει πλέον το 20% της παγκόσμιας αγοράς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η χωρητικότητα του στόλου της Γενεύης έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια TEU, αλλά οι παραγγελίες που έχουν ήδη υπογραφεί θα εγγυηθούν επιπλέον χωρητικότητα 1,8 εκατομμυρίων TEU.

Υπενθυμίζεται ότι η MSC εξαγόρασε πρόσφατα την Gram Car Carriers για την είσοδό της στην κατηγορία μεταφορών οχημάτων ro-ro.

Η Medlog ιδρύθηκε το 1988 και αναπτύχθηκε ως εσωτερικός συνεργάτης logistics, ειδικά στην Ευρώπη, για τον όμιλο. Επί του παρόντος, μέσω του εμπορευματικού σιδηροδρομικού βραχίονα Medway, ελέγχει σημαντικές σιδηροδρομικές υποδομές που συνδέουν μεγάλα λιμάνια στη βορειοδυτική Ευρώπη, που εκτείνονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Με την προσθήκη της Maritime Transport, πρόκειται τώρα να επεκταθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΘ: Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την κρουαζιέρα

Ρεκόρ για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2024, με 171 προσεγγίσεις

Ο Γιώργος Μελισσανίδης πούλησε με σημαντικό κέρδος το γηραιότερο πλοίο του