ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γιγάντια δανική εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση του στόλου της από το στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον ενός από τα πλοία της.
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou ανέφερε πως επλήγη από πύραυλο καθώς περνούσε από το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ και πως στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από τέσσερα σκάφη ανταρτών Χούθι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ανέβουν στο πλοίο.
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που πολεμά εναντίον του Ισραήλ στη Γάζα.
Ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη που χρησιμοποίησαν οι Χούθι για να επιτεθούν στο Maersk Hangzhou αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ, ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Διαβάστε επίσης:
Τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλλαν άστεγοι, άτομα με αυτισμό και σύλλογοι
Μεσανατολικό: Στους 21.822 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης προς Γάλλο ΥΠΑΜ: Το σχέδιο ReArm, στέρεη βάση για την στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε.
- Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: Ανοιξιάτικα Αρώματα και Γεύσεις
- Ο Ροντινέι τραγούδησε την Πανσέληνο με τη Βανδή στα μπουζούκια (video)
- Α. Γεωργιάδης – Με βίντεο από το Ιπποκράτειο διαβεβαιώνει: Τα νέα ΤΕΠ θα είναι καταπληκτικά
