Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Οι λιμενεργάτες εμπόδισαν την φόρτωση πλοίου με πυρομαχικά για το Ισραήλ

Με πρωτοβουλία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, χθες το βράδυ, εμποδίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά να φορτωθούν πυρομαχικά σε πλοίο, το οποίο είχε προορισμό το Ισραήλ.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και το «ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς».

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέινερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα. Το φορτίο του κοντέινερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, εργαζόμενοι, νέοι και φορείς του Πειραιά.

«Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε την Τετάρτη στην γενική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Να μην επιτρέψουμε να μεταφερθεί από το λιμάνι του Πειραιά πολεμικό υλικό για να συνεχίζεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού» δήλωσε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενημερώνοντας τους λιμενεργάτες της COSCO στη βραδινή βάρδια, ότι οι συνάδελφοί τους δεν επιτρέπουν να φορτωθεί το κοντέινερ.

Διαβάστε επίσης:

Νταλακογιώργος: Προβλήματα στο επιβατηγό Ilida Dolphin

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα

Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τουρκία αποκτά τον χαμένο της τρούλο