• Ναυτιλία

    Η Icon Energy της Ισμήνης Παναγιωτίδη απέκτησε πλοίο με 17,57 εκατ. δολάρια

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, Πηγή: Money Marine

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, Πηγή: Money Marine


    Η εισηγμένη πλέον στο Nasdaq ελληνικών συμφερόντων Icon Energy, της Ισμήνης Παναγιωτίδη, απέκτησε ένα ιαπωνικής κατασκευής φορτηγό πλοίο kamsarmax, καταβάλλοντας συνολικά 17,57 εκατομμύρια δολάρια.

    Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη αγορά της εταιρείας μετά από μια αρχική δημόσια προσφορά ‘άντλησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

    Η Icon Energy ιδρύθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους και έχει επί του παρόντος ένα πλοίο ιαπωνικής κατασκευή του 2006, χωρητικότητας 77.326 dwt panamax bulker Alfa που προστέθηκε στον στόλο της από την Pavimar σε αντάλλαγμα για μετοχές.

    Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δήλωσε ότι το kamsarmax που κατασκευάστηκε το 2007 αγοράστηκε από μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος και ότι η αγορά χρηματοδοτήθηκε με μετρητά και δανεισμό.

    «Με την προσθήκη αυτού του περιουσιακού στοιχείου, θα διπλασιάσουμε το μέγεθος του στόλου μας, σύμφωνα με τη στρατηγική ανάπτυξης και τον στόχο μας να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε η Ισμηνη Παναγιωτίδη, η οποία ελέγχει επίσης την Pavimar, η οποία ενεργεί ως εμπορικός και τεχνικός διευθυντής της Icon.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 37,79 εκατ. δολάρια, με την τιμή της μετοχής να είναι στα 2,61 δολάρια, από τα 3,70 δολάρια που έκλεισε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης που ήταν στις 21 Ιουλίου 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Μειώθηκαν κατά 3% οι τιμές στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων – 5.551 δολάρια το κοντέινερ

    Εμπορικό πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης

    Λιμενικό Σώμα: 302 παραβάσεις και 4.343 ελέγχους



    ΣΧΟΛΙΑ