• Ναυτιλία

    Ocean Freighters (Φαίδων Μουστάκας): Πώληση και αγορά πλοίων

    • NewsRoom


    Η Ocean Freighters, που διευθύνεται από τον Φαίδωνα Μουστάκα, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, φέρεται να πούλησε ένα πλοίο capesize και αγόρασε ένα πλοίο kamsarmax.

    Η εταιρεία, πούλησε το φορτηγό πλοίο Pontotriton, χωρητικότητας 177.900 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2007 και αγοράστηκε από τον όμιλο Αγγελικούση πριν χρόνια με την ονομασία Anangel Wisdom.

    Αγοράστρια εταιρεία αναφέρεται η εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, Kaishun Shipping και με τιμή πώλησης τα 23,5 εκατ. δολάρια.

    Οι ίδιες ναυλομεσιτικές πηγές, ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι η εταιρεία του Τρύφωνα Μουστάκα αγόρασε το νεότερο πλοίο, τύπου kamsarmax, Elsa S, χωρητικότητας 80.900 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2015.

    Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αυτές οι αγοραπωλησίες δεν αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και το Pontotriton, συμπεριλαμβάνεται ακόμη στον στόλο της εταιρείας.

    Η εταιρεία δημιουργήθηκε στην δεκαετία του 1970 από μέλη της ευρύτερης οικογένειας και σήμερα υπεύθυνος διαχειριστής είναι ο Τρύφων Μουστάκας, ο οποίος είναι νυμφευμένος με την Κατερίνα Αλεξανδράτου, κόρη του πρώην προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων ( Ένωση Εφοπλιστών Μεσογειακών Πλοίων) και αδελφή του προέδρου της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Γιώργου Αλεξανδράτου και της Apollonia lines S.A., γενικού γραμματέα της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και αντιπροέδρου του Ν.Ε.Ε.

    Η Ocean Freighters Limited, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της, διαχειρίζεται πλοία για περισσότερο από μισό αιώνα, ξεκινώντας με πλοία γενικού φορτίου και στη συνέχεια στη διαχείριση πλοίων πλοία panamax και capesize, πάντα στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου.

    Το πρώτο συνθετικό του ονόματος των πλοίων του στόλου της εταιρείας είναι Aeolian.

    Τα πλοία της εταιρείας, που ταξιδεύουν με σημαίες Κύπρου και Marshall Islands, είναι τα εξής:

    Pontotriton, ναυπήγησης 2007, χωρητικότητας 177.900 dwt, σημαία Marshall Island.

    Aeolian Heritage, ναυπήγησης 2011, χωρητικότητας 177.000 dwt, σημαία Marshall Island.

    Aeolian Vision, ναυπήγησης 2011, χωρητικότητας 80.387 dwt, σημαία Κύπρου.

    Aeolian Light, ναυπήγησης 2007, χωρητικότητας 82.014 dwt, σημαία Κύπρου.

    Aeolian Breeze, ναυπήγησης 2012, χωρητικότητας 78.092 dwt , σημαία Marshall Island.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπάιντεν φόρεσε καπέλο υπέρ του Τραμπ – Η εξήγηση του Λευκού Οίκου

    Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την παράταση υλοποίησης των έργων από τον ΟΛΘ

    Σήμερα η εξειδίκευση των παρεμβάσεων για στήριξη των οικογενειών



    ΣΧΟΛΙΑ