• Ναυτιλία

    Μελίνα Τραυλού: Οι Έλληνες εφοπλιστές συγκέντρωσαν ήδη 35 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού


    Την “εθνική ανάγκη” προτάσσουν οι Έλληνες εφοπλιστές και ένας μετά τον άλλο καταθέτουν στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών τις οικονομικές τους προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο Θεσσαλικός κάμπος.

    Παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εφοπλιστές για την διαδικασία που επιλέχθηκε για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες ότι ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, όχι μόνο θα καταβληθούν από τους υπόλοιπους εφοπλιστές στον ειδικό λογαριασμό, που δημιούργησε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών υπό την πρόεδρο Μελίνα Τραυλού, τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που είναι ο στόχος που καθορίστηκε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά το ποσό αυτό θα ξεπεραστεί.

    Επισημαίνεται ότι μέσα στην πανδημία, περίπου 160 Έλληνες εφοπλιστές, κατέθεσαν 13 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, αγορά ασθενοφόρων, μασκών, αντισηπτικών και άλλων αναγκαίων υλικών.

    Εκείνη την περίοδο υπήρξαν και μεμονωμένες δωρεές, από εφοπλιστές για την βελτίωση των συνθηκών σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία, όπως η δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου και του Πάνου Λασκαρίδη.

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερο από την εθελοντική ετήσια οικονομική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών, που δεσμεύτηκαν με την υπογραφή του Συνυποσχετικού.

    Πάντως, έως τώρα, υπάρχουν εφοπλιστές που δεν πλήρωσαν για το σύνολο των πλοίων που διαθέτουν, ωστόσο όμως, από ό,τι διαφαίνεται το ανώτερο ποσό που καταθέτουν για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, είναι 1 εκατομμύριο ευρώ, ο καθένας.

    Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το Mononews, το σχέδιο που είχε εκπονηθεί, ήταν να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ για κάθε ποντοπόρο πλοίο, από ένα σύνολο 3.500 πλοίων.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, είναι αισιόδοξη ότι, τελικά, θα συγκεντρωθεί μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

    Ορισμένοι, Έλληνες εφοπλιστές, τις προηγούμενες ημέρες, υποστήριζαν ότι ο ελληνικός εφοπλισμός θα ήταν σκόπιμο να αναλάβει την οικοδόμηση ενός χωριού της Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και υποστήριζαν ότι ακόμη υπάρχουν ερωτήματα για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν, για την ανακούφιση των θυμάτων και των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

    Διαβάστε επίσης

    MSC: Παρήγγειλε δύο κρουαζιερόπλοια στη Fincantieri

    Είκοσι εφοπλιστές απέναντι στην Τραυλού για τη βοήθεια στη Θεσσαλία

    Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η τελετή αγιασμού στο «Σπίτι της Μαρίας»



    ΣΧΟΛΙΑ