• Ναυτιλία

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΤΙS, στη θέση του Μάικ Κωνσταντινίδη

    Η Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου

    Η Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου


    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου ορίστηκε νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας METIS, “σε μια κίνηση που στοχεύει να βοηθήσει τη ναυτιλία να αποκομίσει τα οφέλη της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης στο άμεσο μέλλον”.

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου είναι και πρόεδρος της METIS τα τελευταία τρία χρόνια και ηγήθηκε κατά τη φάση ανάπτυξης της εταιρείας.

    Η πρόεδρος της HEMEXPO, αντιπρόεδρος στη Sea Europe και υψηλόβαθμο στέλεχος της EPE και της ERMAFIRST, Ελένη Πολυχρονοπούλου έχει κερδίσει την εκτίμηση του ναυτιλιακού τομέα για την πεποίθησή της ότι άνθρωποι, τεχνολογία και προϊόντα πρέπει να συνδυάζονται για να χτίσουν επιχειρήσεις που κερδίζουν.

    Η METIS, είναι πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας σε λιγότερο από έξι χρόνια από την ίδρυσή της. Επιπλέον, με βάση το έργο του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, Μάικ Κωνσταντινίδη, η εταιρεία έχει αυξήσει το επιχειρηματικό της αποτύπωμα παγκοσμίως με γραφεία σε ορισμένες από τις μεγάλες ναυτιλιακές πρωτεύουσες.

    Το 2023 φέρνει το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της METIS και σηματοδοτεί τη μετάβαση που θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά, καθώς συνεχίζει στον δρόμο της καινοτομίας και της δημιουργίας αξίας για τον πελάτη, καθώς και εμβαθύνοντας την επένδυσή μας τόσο σε κεφάλαιο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

    Ο συνδυασμός της εμπειρίας, της κουλτούρας και της ορμής της Ελένης Πολυχρονοπούλου θα είναι το κλειδί για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης, τονίζει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου, κόρη του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου, είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ, Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A., εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής Συστημάτων Διαχείρισης Θαλασσίου Έρματος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας RWO GmbH. Είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας HELENGI ENGEERING, με ειδίκευση σε χρήσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κυρίως ως ναυτιλιακού καυσίμου.

    Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σπουδές στη Χημεία και έχει πολύχρονη εμπειρία σε τεχνολογίες και υπηρεσίες που αφορούν τη προστασία του περιβάλλοντος. Ως διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης στην Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ, συνέβαλε στην ανάπτυξη καινοτόμων εξοπλισμών για τη διαχείριση και επεξεργασία υγρών αποβλήτων και πόσιμου νερού. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στο Τμήμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης όπου έφερε εις πέρας με επιτυχία έργα και δράσεις για την επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές και νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Σήμερα, απασχολείται με την επέκταση σε νέες αγορές ως Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος και ως Πρόεδρος της HEMEXPO – Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής για το Περιβάλλον στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), μέλος της WISTA HELLAS (Women’s International Shipping and Trading Association) καθώς και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΙΜΟ στην επιτροπή της MEPC. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής αντιπροσωπείας στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία Περιβάλλοντος.

    Διαβάστε επίσης

    Ελένη Πολυχρονοπούλου (Environmental): Το HAZDASH λειτουργεί για την ακριβή καταγραφή των επικίνδυνων υλικών στο πλοίο και προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον



    ΣΧΟΛΙΑ