• Ναυτιλία

    Η Αγγελική Φράγκου παρέλαβε το νεότευκτο Nave Cosmos


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners, της Αγγελικής Φράγκου, παρέλαβε ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο aframax.

    Το νεότευκτο πλοίο Nave Cosmos είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο προϊόντων aframax/LR2 από τα συνολικά δώδεκα παρόμοια πλοία, τα οποία είναι υπό ναυπήγηση.

    Το Nave Cosmos , είναι χωρητικότητας 115.651 dwt, είναι εξοπλισμένο με scrubber και διαθέτει αντλίες Framo.

    Το Nave Cosmos έχει σχεδιαστεί με την πιο πρόσφατη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις απανθρακοποίησης, που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Φράγκου παρέλαβε τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο φέτος, άλλα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δυνατότητας 5.300 TEU, κατασκευής 2024, τα οποία έχουν ναυλωθεί με μέση τιμή 37.050 δολάρια καθαρά την ημέρα για περίοδο 5,2 ετών.

    Επίσης, η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει από ένα άγνωστο τρίτο μέρος δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια aframax/LR2, στην τιμή των 61,25 εκατ. δολάρια το ένα, συν 3,3 εκατομμύρια δολάρια ανά σκάφος σε πρόσθετα χαρακτηριστικά. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον στόλο της Navios Partners εντός του 2027.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι συμφώνησε τον μήνα Μάρτιο να αγοράσει ένα kamsarmax κατασκευής 2015, χωρητικότητας 80.994 dwt, ένα kamsarmax του 2016, χωρητικότητας 84.904 dwt, ένα kamsarmax κατασκευής 2017, χωρητικότητας 81.670 dwt.

    Η συνολική τιμή αγοράς είναι περίπου 116,6 εκατομμύρια δολάρια με βάση την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης.

    Διαβάστε επίσης;

    Ανατροπή φορτηγού στην Πέτρου Ράλλη – Εξαφανίστηκε τρέχοντας ο οδηγός

    ΤΑΙΠΕΔ: Πότε θα ξεκινήσουν τα δύο logistics center σε Αττική και Θεσσαλονίκη- Ποιοι ισχυροί παίκτες πρωταγωνιστούν

    Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πώς θα είναι το Σαββατοκύριακο



    ΣΧΟΛΙΑ