Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

H Seacon Shipping πούλησε πλοίο με κέρδος 9 εκατ. δολάρια

ναυλαγορά ναυτιλία

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία Seacon Shipping Group Holdings Limited, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, αναμένεται να πραγματοποιήσει κέρδη 9 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση ενός σύγχρονου πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ολικής χωρητικότητας 36.357 dwt.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι συμφώνησε στις 12 Αυγούστου να δώσει για 32,1 εκατομμύρια δολάρια, το πλοίο μεταφοράς χύδην Seacon Athens στη Shenxin Ship Leasin (Shanghai) Co, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην JIC Financial Leasing (Shanghai) Co, η οποία είναι κρατική επιχείρηση εγκατεστημένη στην Κίνα.

Το πλοίο, είναι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ολικής χωρητικότητας 36.357 dwt και κατασκευάστηκε το 2019 από την Nantong Xiangyu Shipbuilding & Offshore Engineering Co.

Η Seacon Shipping Group ανέφερε ότι ο πωλητής είναι η Golden River Ships Limited, μια εταιρεία που έχει συσταθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Το bulker θα παραδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη, θυγατρική της κινεζικής κρατικής JIC Financial Leasing, μεταξύ 31 Αυγούστου και 30 Δεκεμβρίου.

Ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει τη συμφωνία εάν το πλοίο δεν είναι έτοιμο για παράδοση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Όμιλος αναμένει τώρα να καταγράψει κέρδος από την πώληση (μετά από φόρους και έξοδα) περίπου 9 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες Νταλακογιώργου για απολύσεις στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»

Εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων: Τιμήθηκε ο Χρήστος Κακούλας για τη δωρεά ενός ακινήτου

Bluepool Panamax: Μέσα σε μία διετία διαχειρίζεται17 πλοία – Ποιοι είναι οι ιδρυτές της, Μπάχος-Γαβριηλίδης-Αγγελόπουλος