• Ναυτιλία

    H MSC κατέθεσε προσφορά 325 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας Clasquin

    Ο Τζανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt


    Η Mediterranean Shipping Company (MSC), η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο που ελέγχεται από την οικογένεια του Τζιανλουίτζι Απόντε, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Clasquin, η οποία είναι μια Γαλλική εταιρεία logistics .

    Η Clasquin είναι εξειδικευμένη στις αεροπορικές και ναυτιλιακές μεταφορές και logistics, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Η προσφορά της MSC στους δύο βασικούς μετόχους της εταιρείας λήγει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

    Ο όμιλος με έδρα τη Γενεύη αποτίμησε τη γαλλική εταιρεία βάσει επιχειρηματικής αξίας 325 εκατ. ευρώ. Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή και ολοκληρωθεί η διαδικασίας, η MSC θα πρέπει να υποβάλει , στην συνέχεια, προσφορά εξαγοράς για τις υπόλοιπες μετοχές σε κυκλοφορία.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η MSC υπέγραψε συμφωνία με την Global Infrastructure Partners, με έδρα τη Νέα Υόρκη, για την αγορά μεριδίου 50% στην ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία Italo, ενώ τον Σεπτέμβριο επιλέχθηκε ως εταίρος της Renfe Mercaniase για την επανεκκίνηση του ισπανικού εθνικού σιδηροδρόμου.

    Τον Αύγουστο, ο όμιλος του Gianluigi Aponte απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της Alis Cargo Airlines, μιας αεροπορικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων με έδρα το Μιλάνο.

    Η MSC πρόκειται επίσης να ολοκληρώσει την εξαγορά της HHLA (Hamburger Hafen und Logistik), του κύριου γερμανικού λιμενικού φορέα.

    Τέλος, το 2022 η MSC ξόδεψε 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Bolloré Africa Logistics.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κολοσσό εξελίσσεται η Capital – Όλοι οι άνθρωποι της επιχειρηματικής του ομάδας

    Βραβεύτηκε η Μελίνα Τραυλού από την Wista Hellas

    Αυξήθηκε η ναυπηγική παραγωγή στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ