Με τέσσερα πλοία περισυλλογής πετρελαιοειδών καταλοίπων επεκτείνεται η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Environmental Center του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Μάλτα και στο Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπέγραψε συμφωνία για την περισυλλογή πετρελαιοειδών καταλοίπων με την Αρχή Λιμένα του Γιβραλτάρ για δέκα χρόνια. Η εταιρεία θα διαθέσει δύο εξειδικευμένα πλοία στο Γιβραλτάρ, όπου θα είναι η εταιρεία που κατ’ αποκλειστικότητα θα παρέχει τις σχετικές υπηρεσίες.

Άλλα δύο πλοία θα εγκατασταθούν στην Μάλτα για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών καταλοίπων, επιχειρηματική κίνηση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επωφελής και επικερδής.

Ο σχεδιασμός επέκτασης της HEC και σε άλλα λιμάνια του εξωτερικού συνεχίζεται, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά νέων πλοίων.

Η HEC, έχει συλλέξει 3.000.000 τόνων πετρελαιοειδών καταλοίπων και τα επεξεργάστηκε από το 2.000.

Επίσης, 320.000 τόνοι πετρελαιοειδών συλλέγονται και επεξεργάζονται ετησίως.

Πάνω από 50.000 τόνοι εναλλακτικών καυσίμων διοχετεύονται ετησίως στην κυκλική οικονομία.

Περίπου 150.000 τόνοι άνθρακα αποφεύγονται ετησίως, ενώ η εταιρεία εξυπηρετεί 40 λιμάνια και 30 βιομηχανίες.

Όπως, αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η HEC, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ευκολιών υποδοχής καταλοίπων, οι οποίες ανταποκρίνονται ουσιαστικά σε όλες τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της Σύμβασης MARPOL (Διεθνής Σύμβαση για την Πρόληψη της Ρύπανσης από Πλοία), δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή περιβαλλοντική ασπίδα για τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας.

Παρέχει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, από τη συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων και μη, αποβλήτων έως την αποτελεσματική επεξεργασία και νόμιμη τελική τους διάθεση. Η προσπάθεια της εταιρείας είναι διαρκής, και ο στόχος της είναι η συνεχής κάλυψη των περιβαλλοντικών απαιτήσεων των λιμένων και των αναγκών των πελατών της.

Με μία εξατομικευμένη στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων σε κάθε λιμάνι που δραστηριοποιείται, οργανώνει και λειτουργεί τις λιμενικές ευκολίες υποδοχής αποβλήτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά της λιμενικής περιοχής.

Παρέχει απτές λύσεις για την επίτευξη βιωσιμότητας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του, διατηρώντας τη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας, ενώ παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες των λιμένων και των ναυτιλιακών εταιρειών, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη επαναχρησιμοποίηση των συλλεγόμενων αποβλήτων.

Η εταιρεία ασχολείται από τη συσκευασία και τη συλλογή, έως την επεξεργασία και την τελική ανάκτηση των αποβλήτων και λειτουργεί με τα υψηλότερα ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Βασιζόμενοι στην μακρά της εμπειρία και το ευρύ φάσμα των πιστοποιημένων δεξιοτήτων της, είναι σε σε θέση να προσφέρει περιβαλλοντικά ορθές και οικονομικές λύσεις, μέσα από ένα εκτεταμένο φάσμα έργων διαχείρισης των επικίνδυνων, και μη, αποβλήτων.

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της εταιρείας, συμβάλλει στη μείωση του κόστους και των απαιτούμενων διοικητικών χρόνων, παρέχοντας παράλληλα στο πελατολόγιο της καινοτόμες και οικονομικά ελκυστικές λύσεις, που έχουν ως εφαλτήριο δύναμη την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Στην HEC προσφέρονται αποτελεσματικές λύσεις για τον καθαρισμό, την απομάκρυνση ιλύος και στον καθαρισμό δεξαμενών ανεξαρτήτου μεγέθους. Είτε πρόκειται για βιομηχανικά απόβλητα, απόβλητα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια ή λιπαντικά, χημικά, είτε για άλλα ρεύματα αποβλήτων, στην HEC τα αντιμετωπίζουν όλα ως πρόκληση, η οποία χρήζει την πλέον εξειδικευμένη και βέλτιστη λύση.

Τέλος, η HEC προάγει και εξασφαλίζει την αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων. Λειτουργώντας υπό τις επιταγές και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάκτηση ενέργειας από τα απόβλητα. Οι τεχνικές της βασίζονται σε μια βιώσιμη, αειφορική προσέγγιση κατά την οποία δεν δημιουργούνται νέα απόβλητα και όπου η ενέργεια ανακτάται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, υπό τη μορφή εναλλακτικών καυσίμων.

Η δραστηριότητα της εταιρείας διέπεται από το πλαίσιο των υπηρεσιών «Συλλογή – Επεξεργασία – Ανάκτηση». Οι υδρογονάνθρακες ανακτώνται καθολικά από τα επεξεργασμένα πετρελαιοειδή κατάλοιπα, και στη συνέχεια εισάγονται ξανά στην αγορά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της επεξεργασίας, το τελικό προϊόν αποτελεί υψηλής ποιότητας πετρελαιοειδές μίγμα υδρογονανθράκων, που χρησιμοποιείται κυρίως ως πρώτη ύλη στις διαδικασίες διύλισης αργού πετρελαίου στα μεγαλύτερα διυλιστήρια, καθώς και ως καύσιμο με μεγάλη θερμογόνο δύναμη, εξυπηρετώντας τις ανάγκες διαφόρων βιομηχανιών, αντικαθιστώντας έτσι πεπερασμένους ορυκτούς, φυσικούς πόρους.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτίνος-Πολέμης-Μόλαρης: Γιατί κρατήθηκαν τα πλοία τους σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου

Dorian LPG: Εξτρά μπόνους και μετοχές για τον Γιάννη Χατζηπατέρα και τα στελέχη του

Γιώργος Πατέρας (ΝΕΕ): Ανέφικτος στόχος η κατάργηση του άνθρακα έως το 2050