Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Πούλησε πλοίο με κέρδος 5 εκατ. δολαρίων και εξασφάλισε έσοδα 1,5 εκατ. δολαρίων από ναύλωση πλοίου

Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas

Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, συμφώνησε να ναυλώσει το πλοίο EM Hydra 1.740 teu, ενώ επίσης πούλησε το πλοίο EM Astoria.

Η ναύλωση του πλοίου αφορά περίοδο δέκα μηνών με δυνατότητα επέκτασης έως δώδεκα μήνες κατ’ επιλογή του ναυλωτή και με 13.000 δολάρια την ημέρα. Η ναύλωση θα συνεισφέρει στα ταμεία της εταιρείας περίπου 1,5 εκατ. δολάρια κατά την ελάχιστη συμβατική περίοδο αυξάνοντας την κάλυψη ναύλωσης  των πλοίων της Euroseas το 2024 σε σχεδόν 85%.

Η εταιρεία υπέγραψε επίσης μνημόνιο συμφωνίας για την πώληση του πλοίου EM Astoria μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 2.788 teu.

Το πλοίο κατασκευής 2004 θα πωληθεί για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση συμφωνήθηκε μετά από αμοιβαίο τερματισμό της ναύλωσης του πλοίου περίπου οκτώ μήνες νωρίτερα.

Η εταιρεία προβλέπει να έχει κέρδος από την πώληση του πλοίου 5,5 εκατομμύρια δολάρια και θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024.

Διαβάστε επίσης

Λέσχη Χίων: Σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας των πλοίων

Vago (CLIA): Τα κρουαζιερόπλοια στηρίζουν το 80% των ευρωπαϊκών ναυπηγείων

Επεκτείνεται στη Σιγκαπούρη η Optima Shipping Services του Δημήτρη Κούκα