• Ναυτιλία

    Golden Ocean Group: Πούλησε πλοίο με κέρδος 4,3 εκατ. δολάρια

    panamax

    panamax


    H Golden Ocean Group γνωστοποίησε την πώληση ενός πλοίου panamax έναντι 20,8 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του αγοραστή.

    Το πλοίο ήδη παραδόθηκε στον νέο του ιδιοκτήτη και η Golden Ocean αποκάλυψε ότι το κέρδος από την πώληση ήταν περίπου 4,3 εκατομμύρια και θα καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο του 2024.

    Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο 93 πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός νεότευκτου, με συνολική χωρητικότητα περίπου 14,0 εκατομμυρίων dwt..

    Ο στόλος αποτελείται από 84 πλοία που ανήκουν στην εταιρεία (52 πλοία capesize και 32 πλοία panamax), οκτώ πλοία capesize ναυλωμένα με μακροχρόνιες μισθώσεις με συμφωνίες διανομής κερδών και ένα πλοίο kamsarmax χωρητικότητας 85.000 dwt κατόπιν παραγγελίας. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης έχει ένα σκάφος υπό ναυπήγηση .

    Ο Peder Simonsen, μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος και γενικός οικονομικός διευθυντής, δήλωσε: «Παρά το ασταθές μακροοικονομικό και γεωπολιτικό υπόβαθρο, η αγορά ξηρού φορτίου χύδην παραμένει υγιής και η Golden Ocean συνεχίζει να προσφέρει επιδόσεις πάνω από την αγορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Delta Tankers: Οι Χούθι συμφωνούν να κηρυχθεί ανακωχή για να ρυμουλκηθεί το Sounion σε ασφαλές λιμάνι

    Ιράν: Οι Χούθι συμφώνησαν για προσωρινή ανακωχή προκειμένου να ρυμουλκηθεί το δεξαμενόπλοιο Sounion

    EUNAVFOR ASPIDES: Δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων από το SOUNION



    ΣΧΟΛΙΑ