• Ναυτιλία

    Γιώργος Βαγγέλας: Αύριο η παρουσίαση της έρευνας για την κρουαζιέρα στο λιμάνι Ηρακλείου

    Λιμάνι Ηρακλείου


    “Χρειάστηκαν δώδεκα μήνες συγκέντρωσης δεδομένων από επιβάτες και πλήρωμα κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς και από εταιρείες που εμπλέκονται στη δραστηριότητα της κρουαζιέρας για να ολοκληρωθεί η μελέτη για τον “Κοινωνικοοικονομικό αντικτυπο της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο”, επισημαίνει ο καθηγητής Γιώργος Βαγγέλας.

    Η μελέτη αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο και η παρουσίαση θα γίνει αύριο Τετάρτη το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Όπως αναφέρει ο καθηγητής Γιώργος Βαγγέλας:

    “Με τους προορισμούς που ζητούν περιορισμό ή ακόμα και παύση της δραστηριότητας κρουαζιέρας να βρίσκονται στο προσκήνιο, μελέτες όπως αυτή, έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η κρουαζιέρα δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις, αλλά και σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την απασχόληση.

    Αυτό που απαιτείται, όπως και σε πολλές άλλες οικονομικές δραστηριότητες, είναι η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ των ωφελειών και των εξωτερικοτήτων.

    Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει o Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ – Heraklion Port Authority SA, όπου και θα συζητήσουμε τα συμπεράσματά της με εκπροσώπους της λιμενικής βιομηχανίας και της κρουαζιέρας.

    Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση του ΟΛΗ για την ανάθεση της μελέτης και ιδιαίτερα στον Μηνά Παπαδάκη. Πολλές ευχαριστίες και στο προσωπικό του ΟΛΗ για την πολύτιμη βοήθειά τους και ιδιαίτερα στην Κυριακή Καμπανά”.

    Διαβάστε επίσης:

    Θανάσης Μαρτίνος: Πούλησε το Panamax Elefsis προς 6,6 εκατ. δολάρια

    Attica Group: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ/μετοχή

    Sea Traders (Ιωάννα Προκοπίου): Παρήγγειλε άλλα έξι bulkers – Πάνω από 1 δισ. δολ. οι επενδύσεις στο ξηρό φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ