ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της The Lujiazui Financial City Council και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. Η τελετή έγινε διαδικτυακά και θεωρείται ορόσημο στις σινοελληνικές σχέσεις που αποσκοπεί να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών της ναυτιλιακής βιομηχανίας με αιχμή του δόρατος τη χρηματοδότηση.
Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, επισήμανε ότι από το 2009 έως και το 2022 έχει παραλάβει 66 πλοία τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα από οκτώ διαφορετικά ναυπηγεία και πρόσθεσε επίσης ότι ο όμιλος ναυτιλιακών συμφερόντων του ήταν ο πρώτος που επένδυσε στη ναυπήγηση FSRUs στην Κίνα, μέσω της παραγγελίας δύο FSRUs.
Τα πλοία αυτά, τόνισε ο Γιώργος Προκοπίου, μετέχουν ενεργά στη διασφάλιση των αναγκών φυσικού αερίου της Ευρώπης, γεγονός που αντανακλά μονάχα μερικά από τα οφέλη της σινοελληνικής συνεργασίας αλλά και τις εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της.
Τέλος, ο Γιώργος Προκοπίου εμφανίστηκε δύσπιστος προς τις απόψεις που διατυπώνονται για μια επικείμενη παγκόσμια ύφεση και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος οδεύει προς μια παγκόσμια ύφεση και η Κίνα θα παρασύρει τις υπόλοιπες οικονομίες προς μια ανοδική πορεία, μέσω της δυναμικής αναπτυξιακής δραστηριότητας”.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Yπουργός Οικονομικών του Μερτς ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Λ. Κλίνγκμπαϊλ
- e-ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 2 Μαΐου της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρύθμισης που λήγουν σήμερα
- Bloomberg: Ο Πούτιν ζητάει ουκρανικά εδάφη παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ομιλία «show» στο Μίσιγκαν με συνθήματα, επιθέσεις και fake news για τις πρώτες 100 ημέρες Προεδρίας του
