ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Το γεγονός ότι οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας, είναι θαύμα” τόνισε ο Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας στο συνέδριο «5th Athens Triennial Meeting», που διοργανώνει το Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, έκανε τη διαπίστωση αυτή, αναφερόμενος στην Κίνα, αφου προηγουμένως, τόνισε: “Η Κίνα έχει τα πάντα, διαθέτει ναυπηγεία, λιμένες, εμπορεύματα και πληρώματα έτοιμα να στελεχώσουν τα πλοία της”.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας και στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ότι τα Στενά του Ορμούζ ενδέχεται να βρεθούν σύντομα στο προσκήνιο και στη συνέχεια επισήμανε την ανθεκτικότητα των ναυτικών που στελεχώνουν τα πλοία, οι οποίοι τα τελευταία έτη, από την αρχή της πανδημίας, την εκκίνηση της σύρραξης στην Ανατολική Ευρώπη έως και τη συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έχουν αποτελέσει πυλώνες του παγκόσμιου εμπορίου, διασφαλίζοντας μέσω της εργασίας τους τη διατροφική και ενεργειακή επάρκεια πληθώρας χωρών στον κόσμο.
Η αναφορά του Γ. Προκοπίου στην ενεργειακή κρίση, έκανε αίσθηση, δεδομένου ότι τόνισε ότι “η άνοδος του κόστους των ορυκτών καυσίμων δεν οφείλεται στις συγκρούσεις, αλλά στην πολιτική που έχουν χαράξει δυνάμεις της Δύσης όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας” και πρόσθεσε:
“Οι πολιτικές αυτές είναι υπερβολικά φιλόδοξες και εστιάζονται αποκλειστικά στον τελικό στόχο, δηλαδή το «επιθυμητό», δίχως να αναλύουν ποια είναι πράγματι τα βήματα που μπορούν να γίνουν σήμερα, δηλαδή το «εφικτό”.
Διαβάστε επίσης:
Εφαρμοσμένα μαθηματικά για απώλεια βάρους: Διαφορετικό πρωινό γεύμα, ανάλογα με το φύλο
Πολάκης: Συγκαλώ αύριο συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση