• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου (Dynacom): Ναυπηγεί 14 πλοία συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom του Γιώργου Προκοπίου υπέγραψε νέα συμφωνία για την ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων σε ναυπηγείο της Κίνας.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Allied, στο εβδομαδιαίο ραπόρτο της, η Dynacom έχει υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή δύο δεξαμενοπλοίων, μεταφοράς αργού πετρελαίου (VLC) στη New Times Shipbuilding και οκτώ πλοίων bulkers, χωρητικότητας 85.000 dwt στη Huangpu Wenchong Shipbuilding, η οποία είναι συνδεδεμένη με την CSSC.

    Η αξία του το κάθε VLCC ανέρχεται σε περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια, με τις παραδόσεις να αναμένονται το έτος 2026, ενώ τα bulker, προβλέπεται να παραδοθούν μεταξύ 2025 και 2027 με τιμή περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια για το κάθε φορτηγό πλοίο.

    Στην παραγγελία των δύο δεξαμενοπλοίων και των οκτώ φορτηγών πλοίων θα πρέπει να προστεθούν και τα τέσσερα LR2 που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές επενδύσεις ανέρχονται πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, επισημαίνει η Allied Shipbroking στην τελευταία της έκθεση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όμιλος ONEX και Ν. Κορέα βάζουν θεμέλια συνεργασίας σε 4 τομείς

    Πανελλήνια Ένωση Θαλαμηπόλων: Δεν πρέπει να καταργηθεί η ελληνομάθεια ως προϋπόθεση ναυτολόγησης

    ΟΜΥΛΕ για λιμένα Ηρακλείου: Εγκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ και ζητά να παρέμβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση

    ──────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ