Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Γιώργος Γαβρίλης: Στα όρια του ο Πειραιάς από την κρουαζιέρα

Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

«Εικόνες κυκλοφοριακού “χάους” στον Πειραιά και απίστευτη ταλαιπωρία για τουρίστες και οδηγούς οχημάτων στους δρόμους της προκαλούνται από την υπέρμετρη κίνηση της κρουαζιέρας, που ξεπερνάει τα όρια και τις αντοχές της πόλης.

Αυτά συνέβησαν, για μια ακόμα φορά, την περασμένη Πέμπτη 19/9 ενώ στο τέρμιναλ κρουαζιέρας του ΟΛΠ ελλιμενίζονταν τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια και δύο μικρότερα», επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης “Πειραιάς προς Όλους”, Γιώργος Γαβρίλης, και στη συνέχεια προσθέτει:

«Τα δύο από αυτά έκαναν homeporting, που σημαίνει ότι μέσα στην ημέρα, το σύνολο των επιβατών τους αποβιβάστηκε το πρωί με προορισμό το αεροδρόμιο και ένας ανάλογος αριθμός επιβατών ερχόταν από το αεροδρόμιο προς την πόλη για να επιβιβαστεί στα πλοία.

Μόνο από το Norwegian Getaway αποβιβάστηκαν 4.100+ επιβάτες και ανάλογος αριθμός επιβιβάστηκε….

Οι χιλιάδες επιβάτες για να εξυπηρετηθούν χρειάστηκαν δεκάδες τουριστικά λεωφορεία και εκατοντάδες ταξί, με αποτέλεσμα πολλοί να ταλαιπωρηθούν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ κυκλοφοριακό χάος επικράτησε στους δρόμους της πόλης.

Αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που «φωνάζουμε» εδώ και καιρό: Η πόλη έχει όρια και αντοχές που η υπερβολική κίνηση της κρουαζιέρας τα ξεπερνάει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι/εργαζόμενοι να υποφέρουν, οι τουρίστες να αγανακτούν, η πόλη μας να δυσφημίζεται ως προορισμός.

Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούμε τα όρια της πόλης, και να τα σεβαστούμε.

Έστω και τώρα πρέπει η κυβέρνηση και ο ΟΛΠ να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για τις νέες επεκτάσεις του λιμανιού και να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τον έλεγχο και τον αριθμό των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων.

Σε αυτή την κατεύθυνση και χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να κινηθεί και ο Δήμος παρεμβαίνοντας προς όφελος της πόλης και των κατοίκων».

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Αράπογλου (Τράπεζα Κύπρου): Ήρθαμε στο Χ.Α. και αφήσαμε το Λονδίνο για να αυξήσουμε την εμπορευσιμότητα της μετοχής

Υπάρχει θέμα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων των απόμαχων ναυτικών

Israel Canada: Eξαγόρασε τα Brown Hotels σε Ελλάδα και Ισραήλ