Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Γιάννης Δράγνης: Η Goldenport εισέρχεται στην αγορά OSV – Συμμετέχει σε εταιρεία με στόλο 24 πλοίων

Γιάννης Δράγνης, εφοπλιστής

Η ναυτιλιακή Goldenport συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη εισήλθε στον κλάδο των πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων (OSV), σε συνεργασία με ισχυρούς εταίρους από τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως αναφέρει η ναυτιλιακή σε ανάρτηση της στο LinkedIn: «Ο όμιλος Goldenport είναι ενθουσιασμένος που ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της MAG Offshore Investments LLC σε συνεργασία με την Maas Capital και την Allianz Marine Services και την εξαγορά του στόλου των OSV πλοίων της Atlantic Navigation!»

Η MAG Offshore αποτελεί μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ της Maas Capital, που ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων EnTrust Global, του ελληνικού ναυτιλιακού ομίλου Goldenport και της Allianz Marine Services από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε ανακοίνωση της έκανε γνωστή την πρόσφατη εξαγορά του στόλου 20 πλοίων υπεράκτιας υποστήριξης (OSV) της εισηγμένης στην αγορά της Σιγκαπούρης εταιρείας, Atlantic Navigation.

Τα 20 υψηλής ποιότητας OSV διαφόρων τύπων, εξυπηρετούν επί του παρόντος κορυφαίους πελάτες σε βασικές αγορές της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πριν από αυτή την εξαγορά, η MAG κατείχε τέσσερα σύγχρονα OSV που δραστηριοποιούνταν στην Περιοχή του Κόλπου.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε με σαφή αποστολή: να ακολουθήσει μια πειθαρχημένη στρατηγική «αγοράς και κατασκευής» σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική.

Αυτή η τελευταία εξαγορά αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της MAG να επεκτείνει τον στόλο της τόσο μέσω εξαγορών όσο και μέσω οργανικής ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, παραμένει επικεντρωμένη στην ασφαλή λειτουργία και στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων σε κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες.

Η νέα εξαγορά αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία της MAG να καταστεί ένας κορυφαίος ιδιοκτήτης OSV με πλοία που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική. Η Atlantic Navigation θα συνεχίσει να παρέχει περιορισμένες υπηρεσίες διαχείρισης, σε προσωρινή βάση.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το τίμημα της συναλλαγής, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η Atlantic Navigation πούλησε τα πλοία έναντι 183 εκατ. δολαρίων.

Οι εταίροι της MAG

Η EnTrust Global είναι ένας παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων με συνολικό ενεργητικό άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mark Ras, διευθύνων σύμβουλος της Maas Capital, η οποία εξαγοράστηκε από την EnTrust Global με έδρα τις ΗΠΑ το 2021, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία και να το κάνουμε αυτό με αξιόπιστους και επαγγελματίες εταίρους. Η επένδυση της MAG ακολουθεί τις βασικές επενδυτικές μας αξίες, δηλαδή την οικοδόμηση και την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία, εταιρείες και αγορές με ισχυρή υποκείμενη ανάπτυξη, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς και δεν έχουν επαρκή προσφορά».

H Allianz, η οποία θα επιβλέπει τη διαχείριση του συνολικού στόλου της MAG, έχει εδραιωμένη παρουσία στην αγορά των OSV, με έδρα το Ντουμπάι και σημαντικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Ο Murali Krishna, επικεφαλής της Allianz Marine Services, επισήμανε: «Η Allianz είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τη Maas και τη Goldenport σε αυτή τη μοναδική πλατφόρμα που συνδυάζει την οικονομική ισχύ και την εμπειρία των εταίρων στον κλάδο. Η επένδυση αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη μας στον κλάδο των υπεράκτιων ενεργειακών υπηρεσιών και ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να γίνουμε αξιόπιστοι συνεργάτες στην παροχή κορυφαίας θαλάσσιας υποστήριξης logistics και ολοκληρωμένων λύσεων».

Η Goldenport, αποτελεί έναν διεθνή ναυτιλιακό όμιλο, που έχει σημαντική παρουσία στον κλάδο ξηρού φορτίου και στον τομέα των δεξαμενόπλοιων. Παράλληλα, η οικογένεια Δράγνη δραστηριοποιείται στη ναύλωση σκαφών αναψυχής, στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δράγνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Goldenport, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επέκταση του ομίλου στον υπεράκτιο τομέα σε συνεργασία με τη Maas Capital και την Allianz Marine Services. Η επένδυση αντανακλά την πεποίθησή μας ότι η ενεργειακή μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με πιο ρεαλιστικούς ρυθμούς και ότι ο υπεράκτιος τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Η Horizon Tankers του Αντώνη Κομνηνού παρήγγειλε ακόμη δύο τάνκερ

Στουρνάρας: Η γαλάζια οικονομία απασχολεί το 11,4% του εργατικού μας δυναμικού