Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Γιάννης Χατζηπατέρας: H DNB αύξησε την τιμή στόχο για την Dorian LPG στα 52 δολάρια

Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

Στην αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της Dorian LPG του Γιάννη Χατζηπατέρα προχώρησε η νορβηγική τράπεζα DNB Markets.

Σε ανάλυση της εκτιμά ότι «η εύρωστη αγορά μεταφορών VLGC θα παραμείνει ισχυρή λόγω της σταθερής παραγωγής και των εξαγωγών των ΗΠΑ, πυροδοτώντας το arbitrage».

Οι αναλυτές της αναβάθμισαν σε “buy” από “hold” τη σύσταση τους για τον τίτλο της ναυτιλιακής της οικογένειας Χατζηπατέρα, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 52 δολάρια από 48,10 δολάρια προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έκλεισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 43,55 δολάρια, με κέρδη 3,49%. Έχει δηλαδή περιθώρια περαιτέρω ανόδου περίπου 19,5% από τα τρέχοντα επίπεδα σύμφωνα με την εκτίμηση της DNB Markets.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Jorgen Lian, η μακροβιότητα του τρέχοντος κύκλου υποστηρίζεται από την επιβράδυνση των παραδόσεων πλοίων τα επόμενα δύο χρόνια.

Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στην αγορά της Νέας Υόρκης ναυτιλιακής, διαμορφώνεται στα 1,86 δισ. δολάρια, ενώ στις αρχές του Ιουνίου ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τα γενναία μερίσματα που διανέμει. Όπως επισήμανε πρόσφατα ο Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian, η ναυτιλιακή έχει επιστρέψει πάνω από 730 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους από την IPO της.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας εκτινάχθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά και σε επίπεδο οικονομικού έτους, που ολοκληρώθηκε στις 31/3/2024.

Ειδικότερα, τα έσοδα της στη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024 διαμορφώθηκαν στα 560,7 εκατ. δολ., από 389,7 εκατ. δολ. που ήταν την προηγούμενη χρήση, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 171 εκατ. δολ., ποσοστό 43,9%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν την χρήση που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2024 σε 307,4 εκατ. δολ. ή 7,60 δολ. ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 172,4 εκατ. δολ. ή 4,29 δολ. ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

Διαθέτει στόλο με 25 μοντέρνα VLGCs (Very Large Gas Carriers), χωρητικότητας 2,1 εκατ. cbm.

Διαβάστε επίσης:

DryDel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Παρέλαβε το Namura Allegra, το δεύτερο νεότευκτο που πρόσθεσε σε ένα μήνα

Γιγαντώνεται η MSC του Απόντε – Διαθέτει το 20% του παγκόσμιου στόλου στα κοντέινερ

Dorian LPG: Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Άλεξ Χατζηπατέρα στη ναυτιλιακή