• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Τα “χρυσά” μερίσματα της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας


    H ναυτιλιακή Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα ανακοίνωσε νέο έκτακτο μέρισμα για τους μετόχους της ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά η εταιρεία θα πληρώσει περίπου 40,4 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει περίπου στις 22 Μαΐου και δικαιούχοι θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της Dorian μέχρι και τις 8 Μαΐου 2023.

    Η ναυτιλιακή είναι γνωστή για την γενναιόδωρη μερισματική πολιτική της και για τα έκτακτα μερίσματα που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Πρόσφατα ο πρόεδρος και CEO της Γιάννης Χατζηπατέρας είχε επισημάνει ότι η καλή της απόδοση της επιτρέπει να διανέμει μερίσματα, ενώ συνολικά από την είσοδο της στο χρηματιστήριο έχει επιστρέψει στους μετόχους της κεφάλαια άνω των 535 εκατ. δολαρίων.

    Φέτος είχε προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 1 ευρώ και στις 28 Φεβρουαρίου 2023, για όσους κατείχαν μετοχές της μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, που αντιστοιχούσε σε συνολικό ποσό 40,3 εκατ. δολαρίων.

    Εντός του 2022 η εταιρεία έδωσε συνολικό μέρισμα 5,5 ευρώ. Συγκεκριμένα, διένειμε 1 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022 και ακολούθησαν η διανομή 2,5 ευρώ για κάθε κοινή μετοχή της Dorian LPG τον Μάιο, 1 ευρώ τον Αύγουστο και 1 ευρώ τον Δεκέμβριο 2022. Συνολικά επέστρεψε στους επενδυτές κεφάλαια 220 εκατ. δολαρίων.

    Η μετοχή της ναυτιλιακής έκλεισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 21,62 δολάρια, με άνοδο 0,32%.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 51,3 εκατομμύρια δολάρια ή 1,27 δολάριο ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με 16,6 εκατομμύρια δολάρια ή 0,41 δολάρια ανά μετοχή, για το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

    Από τις αρχές του έτους η ναυτιλιακή έχει παραλάβει δύο νεότευκτα LPG carriers διπλού καυσίμου, τα HLS Diamond και HLS Citrine, με εξασφαλισμένες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις.

    Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται σήμερα από 22 σύγχρονα οικολογικού τύπου VLGC. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στις ΗΠΑ, τη Δανία και την Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Προκοπίου: Επενδύει 610 εκατ. δολάρια για τη ναυπήγηση 10+4 δεξαμενοπλοίων

    Μελίνα Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ