• Ναυτιλία

    Φραγκούλης: Το Propeller Club θα συνεχίσει την ενίσχυση των ναυτιλιακών δεσμών της Ελλάδας με τις ΗΠΑ


    Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, του προέδρου του ναυτικού επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργου Πατέρα και άλλων σημαντικών παραγόντων της ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος του Propeller Club.

    Την εκδήλωση παρουσίασε, το μέλος της διοίκησης, Χρυσάνθη Στεφάνου.

    Ο πρόεδρος του Propeller Club, Κωστής Φραγκούλης, υπογράμμισε ότι το Propeller Club και στη νέα χρονιά στοχεύει στον εμπλουτισμό και ανανέωση των δράσεων του και παράλληλα στο πλαίσιο των γεωπολιτικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων θα εργαστεί για την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της επέκτασης της συνεργασίας στον ναυτιλιακό χώρο.

    Παράλληλα, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, αναφερόμενος στους δύο πολέμους, αλλά και στη δίδυμη κρίση στις διώρυγες του Σουέζ και του Παναμά, εκφράζοντας την ελπίδα του να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

    Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ισχυρή ελληνική ναυτιλία, η οποία ηγείται των παγκόσμιων ναυτιλιακών δρώμενων και μας κάνει υπερήφανους για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

    Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξαιρετικές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η ενίσχυση των οποίων βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των στόχων του club.

    Τον πρέσβη των ΗΠΑ εκπροσώπησε η κυρία Maria Olson η οποία επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την υποστήριξη της στις δράσεις του Propeller Club.

    Η ίδια δήλωσε:

    «Η ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί απόδειξη του δεσίματος που υπάρχει μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης αποτελεί και το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται από οργανισμούς όπως το Propeller Club για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών μας.»

    Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Το Propeller Club Πειραιά, εδώ και 89 χρόνια, συνεισφέρει σημαντικά στη ναυτιλιακή κοινότητα, προωθώντας κοινωνικές, πολιτιστικές, και ναυτικές σχέσεις. Η σημαντική παρουσία και οι δραστηριότητές του ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Η συνεισφορά σας είναι μεγάλη και είναι ευχή όλων μας να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραγωγική μας συνεργασία.»

    Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Ιωάννης Παππάς ο οποίος ευχαρίστησε το Propeller Club για το πλούσιο κοινωνικό έργο του και ευχήθηκε υγεία και ευημερία.

    Στην συνέχεια της εκδήλωσης ο αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος καλή δύναμη στους ναυτιλομένους και μια δημιουργική χρονιά στα στελέχη της ναυτιλίας.

    Αμέσως μετά οι μαθητές και σπουδαστές του Deree College Pierce College και American College of Greece πραγματοποίησαν μια όμορφη μουσική και χορευτική παράσταση.

    Το τυχερό φλουρί κέρδισε ο Δημήτρης Μήτρου καταξιωμένο χρηματοοικονομικό στέλεχος της ναυτιλίας.

    Χορηγός της εκδήλωσης η Latsco.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κρυφή πρόταση εξαγοράς της Eagle Bulk από ελληνική ναυτιλιακή

    Χατζημανώλη: Ενισχύονται οι δεσμοί της Κύπρου με τις εταιρείες κρουαζιέρας

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε πλοίο και έβαλε στα ταμεία της 12,99 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ