Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 29 εκατ. δολαρίων

Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry - Euroseas

Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry και Euroseas

Η Euroseas Ltd. του Αριστείδη Πίττα, υπέγραψε συμφωνία χρονοναύλωσης για το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ M/ V Synergy Busan, μεταφορικής ικανότητας 4.250 teu, για ελάχιστη περίοδο 36 μηνών έως μέγιστη περίοδο 38 μηνών κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με ακαθάριστη ημερήσια τιμή 35.500 δολάρια.

Η ναύλωση θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2024, σε άμεση συνέχιση της υφιστάμενης ναύλωσης.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το M/V Synergy Busan επέκτεινε τη σύμβαση ναύλωσης του με έναν κορυφαίο ναυλωτή για 36-38 μήνες, με κερδοφόρο ναύλο 35.500 δολάρια την ημέρα. Είναι μια ισχυρή αύξηση σε σύγκριση με την τελευταία ναύλωση, δείχνει ότι η δραστηριότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά και ότι οι όροι της αγοράς ναυλώσεων παραμένουν σε υγιή και σταθερά επίπεδα.

Φαίνεται επίσης να υποδηλώνει ότι η επενδυτική μας απόφαση να εξοπλίσουμε το σκάφος με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας (ESD), που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του πλοίου πέρυσι, εκτιμάται από την αγορά και αποδίδει καρπούς.

Αυτή η ναύλωση αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από περίπου 29 εκατομμύρια EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο και να αυξήσει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 σε περίπου 95%. αυξάνει επίσης την κάλυψη ναύλωσης για το 2025 σε περίπου 50%».

Η εταιρεία διαθέτει στόλο 23 πλοίων. Μετά την παράδοση των δύο υπόλοιπων νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το 2025, ο στόλος της Euroseas θα αποτελείται από 25 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 72.673 teu.

Διαβάστε επίσης:

Στα 800 εκατ. δολάρια τα κέρδη των εισηγμένων ναυτιλιακών: Ποιοι «σέρνουν» τον «χορό των κερδών»

Νίκος Πλατανησιώτης: Πλήγμα για τη δημόσια Υγεία ο αιφνιδιασμός για την είσπραξη clawback

Ισπανία, διαδικτυακή απάτη: Παρίσταναν τον Μπραντ Πιτ και «ξάφρισαν» δυο γυναίκες – Τι τις έπειθαν να κάνουν