• Ναυτιλία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 29 εκατ. δολαρίων

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry - Euroseas

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry και Euroseas


    Η Euroseas Ltd. του Αριστείδη Πίττα, υπέγραψε συμφωνία χρονοναύλωσης για το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ M/ V Synergy Busan, μεταφορικής ικανότητας 4.250 teu, για ελάχιστη περίοδο 36 μηνών έως μέγιστη περίοδο 38 μηνών κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με ακαθάριστη ημερήσια τιμή 35.500 δολάρια.

    Η ναύλωση θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2024, σε άμεση συνέχιση της υφιστάμενης ναύλωσης.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το M/V Synergy Busan επέκτεινε τη σύμβαση ναύλωσης του με έναν κορυφαίο ναυλωτή για 36-38 μήνες, με κερδοφόρο ναύλο 35.500 δολάρια την ημέρα. Είναι μια ισχυρή αύξηση σε σύγκριση με την τελευταία ναύλωση, δείχνει ότι η δραστηριότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά και ότι οι όροι της αγοράς ναυλώσεων παραμένουν σε υγιή και σταθερά επίπεδα.

    Φαίνεται επίσης να υποδηλώνει ότι η επενδυτική μας απόφαση να εξοπλίσουμε το σκάφος με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας (ESD), που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του πλοίου πέρυσι, εκτιμάται από την αγορά και αποδίδει καρπούς.

    Αυτή η ναύλωση αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από περίπου 29 εκατομμύρια EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο και να αυξήσει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 σε περίπου 95%. αυξάνει επίσης την κάλυψη ναύλωσης για το 2025 σε περίπου 50%».

    Η εταιρεία διαθέτει στόλο 23 πλοίων. Μετά την παράδοση των δύο υπόλοιπων νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το 2025, ο στόλος της Euroseas θα αποτελείται από 25 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 72.673 teu.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 800 εκατ. δολάρια τα κέρδη των εισηγμένων ναυτιλιακών: Ποιοι «σέρνουν» τον «χορό των κερδών»

    Νίκος Πλατανησιώτης: Πλήγμα για τη δημόσια Υγεία ο αιφνιδιασμός για την είσπραξη clawback

    Ισπανία, διαδικτυακή απάτη: Παρίσταναν τον Μπραντ Πιτ και «ξάφρισαν» δυο γυναίκες – Τι τις έπειθαν να κάνουν



    ΣΧΟΛΙΑ