• Ναυτιλία

    Ερυθρά Θάλασσα: Στόχος των Χούθι ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο

    • NewsRoom
    Χούθι


    Στο στόχαστρο των Χούθι της Υεμένης βρέθηκε ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

    Όπως αναφέρει το reuters, το πλοίο σταμάτησε να εκπέμπει 118 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μασάουα, στην Ερυθραία. Είχε αποπλεύσει από το Μορμουγκάο της Ινδίας, με προορισμό το Σουέζ της Αιγύπτου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της χωρίς να κατονομάζει το πλοίο.

    Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για το χωρητικότητας 29,084-dwt Vantage Dream (κατασκευής 2011), το οποίο ανήκει στην ελληνική εταιρεία Vantage Shipping Lines του Νικόλα Παπαλιού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Equasis.

    «Η φερόμενη “στόχευση” του πλοίου είναι ευθυγραμμισμένη με τη δηλωμένη πρόθεση των Χούθι», δήλωσε η Ambrey. «Ωστόσο από τα λεγόμενα των Χούθι δεν προκύπτει ότι προκάλεσαν ζημιά στο πλοίο».  To συμβάν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Οι Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τριών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του στρατού της ομάδας Yahya Saree.

    Συγκεκριμένα, οι Χούθι φέρεται να στόχευσαν με πυραύλους και drones δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, το Roza και το Vantage Dream, όπως υποστήριξε ο Saree.

    Το τρίτο πλοίο, το αμερικανικό πλοίο Maersk Seletar, έγινε στόχος drones στην Αραβική Θάλασσα, συμπλήρωσε.

    Σε δήλωσή της, η Maersk διέψευσε το γεγονός επισημαίνοντας: «Σχετικά με τους πρόσφατους ισχυρισμούς των Χούθι για επίθεση στο Maersk Seletar στις 5 Ιουνίου, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν αναφέρθηκε κανένα τέτοιο περιστατικό από το πλοίο, το οποίο αυτή τη στιγμή συνεχίζει με ασφάλεια το ταξίδι του».

    Διαβάστε επίσης:

    Απόβαση στα “Ποσειδώνια” 16 Νηολογίων για την προσέλκυση των Ελλήνων εφοπλιστών

    Θ. Νικολόπουλος: Η Orbyt Global επενδύει στον άνθρωπο της ναυτιλίας

    Επίσημα εγκαίνια για την Astir Marina Βουλιαγμένης



    ΣΧΟΛΙΑ