• Ναυτιλία

    Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επίθεση σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης ανοικτά της Υεμένης

    • NewsRoom


    Ένα πλοίο υπέστη σήμερα ζημιές από «βλήμα» στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

    Η UKMTO δεν ανέφερε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όμως οι Χούθι αναλαμβάνουν τακτικά την ευθύνη για πυρά εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν. Λένε πως με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους της λωρίδας της Γάζας.

    Πηγές εντοπισμού πλοίων που επικαλείται το tradewinds αναφέρουν ότι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση είναι το Olympic Spirit, χωρητικότητας 20,600 dwt (κατασκευής 2007), το οποίο βρίσκεται εν πλω με φορτίο φυτικών ελαίων από το Καλίνινγκραντ της Ρωσίας προς την Κίνα.

    Διαχειρίστρια του τάνκερ είναι η Dynamic Shipmanagement με έδρα τον Πειραιά.

    Η εταιρεία ναυτικών πληροφοριών Diaplous δήλωσε ότι το βλήμα ήταν πιθανότατα ένα εναέριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χτύπησε τη γέφυρα του πλοίου, προκαλώντας «ελαφριά ζημιά».

    Η επίθεση κατά του Olympic Sprit είναι το 127ο ναυτικό περιστατικό που καταγράφεται από τον UKMTO ως επίθεση από την έναρξη της εκστρατείας των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα στα μέσα Νοεμβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη – Συναγερμός στις ενεργειακές υποδομές

    Metlen: Ιστορικό ρεκόρ τα 750 εκατ. – Συμμετείχε η ΕΤΕπ για πρώτη φορά σε πράσινο ομόλογο στην Ελλάδα – Στο 4% το επιτόκιο

    Δάκης Ιωάννου – Γιώργος Οικονόμου: Στην λίστα των 200 μεγαλύτερων συλλεκτών διεθνώς



    ΣΧΟΛΙΑ