• Ναυτιλία

    Επίσκεψη του Αρχηγού της Ιταλικής Ακτοφυλακής στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος


    Τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Nicola Carlone και τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Paolo Cuculi υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν επίκαιρα επιχειρησιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές καθώς και των μορφών διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο Ακτοφυλακών, τόσο στρατηγικά όσο και επιχειρησιακά. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τα πεδία ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Από πλευράς Ιταλικής Ακτοφυλακής συμμετείχαν ο Διευθυντής του 3ου Τμήματος Σχεδίων και Λειτουργιών, Υποναύαρχος Giovanni Canu, ο Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων Πλοίαρχος Giulio Piroddi καθώς και ανώτερα επιτελικά στελέχη.

    Από ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ζαφείριος Ροκίδης καθώς και ανώτατα και ανώτερα επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

    Διαβάστε επίσης:

    Τζο Μπάιντεν: Ευκαιρία να επιτευχθεί συμφωνία με το Ισραήλ και το Ιράν

    Μελόνι για δικαστικό μπλόκο στη μεταφορά μεταναστών σε Αλβανία: «Θα βρούμε μια λύση»

    Κοντογεώργης: Παραχώρηση της διαχείρισης του Ναυαγίου στο Δήμο Ζακύνθου – Έργα 370 εκ. ευρώ στο νησί



    ΣΧΟΛΙΑ